OVER PAARDEERLIJK

PaardEerlijk heeft jarenlang ervaring met graasbeperkingen, verschillende soorten graaskorven en aanverwante problemen. Doordat de noodzaak van het dragen van een graaskorf samengaat met voeding en voedingsproblematiek hebben we ons op hbo-niveau laten scholen met betrekking tot paardenvoeding. Om onze kennis te vergroten volgen we geregeld bijscholingen en bezoeken we diverse (internationale) congressen, bijvoorbeeld de European Equine Health & Nutrition Congress. Daarnaast hebben we een breed netwerk van verschillende professionals op dit gebied, denk hierbij aan nutritionisten, natuurgeneeskundig therapeuten en equine dentists. PaardEerlijk draagt met haar kennis ook bij aan diverse artikelen in landelijke media en aan erkende opleidingen.

 

Ontstaan

Paardeerlijk is begin 2015 ontstaan. In 2014 werd ons paard, Lady, getroffen door hoefbevangenheid met alle ellende die daarbij komt kijken. Een nare periode en een lange lijdensweg voor ons paard. Na een intensieve herstelperiode van ruim een jaar konden we zeggen dat Lady weer lekker in haar vel zit en weer een ‘paard-waardig’ bestaan heeft. Toen de ziekte zich openbaarde hebben we alle informatie die op internet en in boeken te vinden was verzameld en ons zo goed mogelijk verdiept om de genezingsweg zo adequaat mogelijk te laten verlopen. Op internet is een wirwar aan informatie te vinden en de meningen over behandeling lopen sterk uit een. Daarnaast is het als paardeneigenaar soms lastig om tussen de adviezen en visie van hoefsmid en paardenarts ook je eigen gevoel te volgen.
De zoektocht naar kennis over hoefbevangenheid en mogelijke oplossingen om dit in de toekomst te voorkomen bracht ons op het idee om zelf een website en winkel te beginnen met informatie en producten gericht op hoefbevangenheid en aanverwante problemen. Waarbij de nadruk ligt op het voorkomen van hoefbevangenheid.
In de afgelopen jaren hebben we ervaren dat onder andere het gebruik van een graaskorf een goede preventie maatregel is. Maar helaas heeft het dragen van een graaskorf ook zijn ongemakken. Wij zoeken wereldwijd naar producten die een gaasbeperking zo aangenaam mogelijk maken. Op onze informatiepagina is informatie te vinden over hoefbevangenheid en aanverwante onderwerpen met bijbehorende adviezen en tips.

 

Onze naam

Paarden hebben een ‘Goudeerlijk’ karakter. Ze vertellen je duidelijk en eerlijk wat ze van een situatie vinden. Dit resulteert in vriendelijk (bv. vrolijk meegaand) en mindervriendelijk (bv. chagrijnig of dreigend) gedrag. Dat laatste is uiteraard minder gewenst en daar komt onze eerlijkheid om de hoek. Iedere eigenaar heeft de verantwoordelijkheid om het bestaan van zijn/haar paard zo aangenaam mogelijk te maken. Dus als je merkt dat je paard iets dwars zit, is het aan jou de taak om er achter te komen waarom je paard niet gelukkig is en hier iets aan te doen. Dit werkt ook wederzijds. Als je respectvol en eerlijk met je paard omgaat creëer je een basis van vertrouwen. Op die manier is het samenzijn altijd fijner.  ‘Eerlijk’ uit ‘PaardEerlijk’ zegt dus niet iets over het paard maar over de manier van omgaan met je paard.

 

Onze missie

PaardEerlijk verhoogt, met behulp van haar assortiment en door informatievoorziening, de kwaliteit van leven van paarden in Nederland. Hierdoor dragen we bij aan bewustwording bij paardeneigenaren op het gebied van gezondheid, veiligheid en comfort.

 

Onze visie

PaardEerlijk streeft er, met haar kwalitatief hoogwaardig assortiment, naar het paardenleven gezonder, veiliger en comfortabeler te maken. Ons doel is om in 2020 het landelijke centrale punt te zijn voor een compleet assortiment van producten gerelateerd aan overgewicht, stofwisselingsproblemen bij paarden (PPID, EMS en Hoefbevangenheid), veiligheid en comfort. Daarnaast willen we voorzien in bondige en heldere informatie gebaseerd op literatuuronderzoek, aanbevelingen van specialisten en eigen ervaring. Door verhoging van kennis en bewustwording bij paardeneigenaren willen we het aantal gevallen van hoefbevangenheid terugdringen.

 

 

 Graaskorf.nl • OnbevangenPaard • GraasBuddy zijn geregistreerde handelsnamen van PaardEerlijk [KVK 62518542]

 

PaardEerlijk.nl maakt gebruik van cookies. Zodra u verder gaat met het bezoek aan deze website gaat u akkoord met het plaatsen en gebruik van deze cookies. Klik hier voor meer informatie.