EasyGrazer® Neo Graasmasker

Artikelnummer: EG-GK-NE
Artikel 1 van 11 Volgende
€ 149,95 (inclusief btw)

EasyGrazer Neo

Het EasyGrazer® graasmasker is een zeer lichtgewicht, sterk en comfortabel. De Easy grazer is afgewerkt met een zachte neopreen padding die afneembaar en wasbaar is. Het huidvriendelijke, antiallergisch, lichtgewicht, flexibele en weerbestendige Biothane maakt deze graaskorf duurzaam, zacht en onderhoudsvriendelijk. Door het ontwerp is dit graasmasker geschikt voor 24/7* gebruik op de weide. Ook omdat de opening (diameter 5 cm) in de bodemplaat het paard in staat stelt hooi te kunnen eten. Het is feite een Slowfeeder voor op de weide!

 Blijf een paard dat 24/7 een graaskorf draagt nauwlettend in de gaten houden m.b.t. schuurplekken en voedingsintake en verzeker jezelf er van dat het paard voldoende voeding binnen krijgt voor een gezonde darmwerking. Controleer daarnaast elke week de snijtanden.

De Easygrazer draagt met trots het Dierenwelzijnskeurmerk!

De EasyGrazer heeft in Oosterijk het Dierenwelzijns keurmerk ontvangen na een intensieve keuring door het Oostenrijkste Instituut voor Dierenvriendelijke Veehouderij en Dierenwelzijn (Tiergerechte Tierhaltung und Tierschutz). In een 11 paginas tellend raport voldoet de EasyGrazer aan alle wetgeving betreffende Dierenwelzijn.

Dierenwelzijns keurmerk

 

Eigenschappen: 

 • Huidvriendelijk
 • Tandvriendelijk ( blijf echter wel altijd, bij elk graasmasker, regelmatig controleren)
 • Lichtgewicht en open structuur voor gemakkelijke ademhaling
 • Reduceert de grasinname met 50% (dit beteft een schatting en is afhankelijk van ervaring vna het paard en de graslengte)
 • Diameter bodemopening 5 cm ( Let op: dit kan voor sommige handige eters of paarden met EMS of IR en HB nog te rijk zijn in het vroege voorjaar)
 • Zacht onderlegt kopstuk
 • Ontwikkeld in samenwerking met en geproduceerd door Kieffer
 • Kleur halster: zwart - Kleur neopreen padding: blauw

Materiaal: Biothaan met gestikte verbinding voor de veiligheid. Biothaan is weersbestendig en zeer sterk.

Veiligheid: 
Let op! Een 'open graasmasker' blijft gemakkelijker achter uitsteeksels hangen. Uit veiligheidsoogpunt heeft de Easy Grazer gestikte verbindingen en op de overgang van de het masker naar het 'halster' een klinknagel als breekpunt. Biothaan is van oorsprong oersterk door de nylon kern. Als Kieffer geen veiligheidspunten zou inbouwen wordt het risicovol om een paard onbeheerd achter te laten. Voor een lange levensduur: check uit voorzorg de leefomgeving van het paard op uitsteeksels in de vorm van spijkers, afrasteringgeleiders die niet worden gebruikt, ongebruikte scharnieren van hekken of deuren, deursloten bij inloopstallen en andere uitsteeksels waar en paard potentieel aan zou kunnen blijven haken. Met name bij hooiplekken of drinkbakken.  Zet eventueel opgeslagen puin of ander materiaal in de weide af. 

Staat jouw paard in een speelse weide? Sommige speelse ruinen kunnen niet van elkaar afblijven en spelen een groot deel van de dag door aan elkaars halster te trekken of te bijten. In een dergelijke situatie is de easygrazer (net als iedere andere vorm van tuigage) minder geschikt. 

Wordt geleverd met een extra setje reserve klinknagels voor kleine reparaties. 

Afstelling:
Maak het halster op maat zodat er enkele mm tussen de bodemplaat en de lippen overblijven. Het is belangrijk dat het masker niet te laag om de neus hangt. Dit om afwerpen en 'naast' de bodemplaat knabbelen te voorkomen. Zorg er tevens voor dat de lippen wel vrij zijn van druk als het paard even niet graast. 

Juiste maat? Zorg dat er minimaal 3 a 4 vingers tussen de bovenkant en het neusbot passen. Als test geeft je een klein sprietje hooi door de opening. Is er tijdens het kauwen voldoende ruimte over, dan is de maat goed.

Prik in de keelriem enkele gaatjes bij om optimaal af te stellen. De keelriem mag aangesloten zitten en achter de kaak hangen. Dit voorkomt tevens per ongeluk vastraken of afwerpen! Zodra het paard zijn hoofd in 'graaspositie' brengt komt de keelriem weer losser te zitten. Deze afselling is ook belangrijk voor de levensduur van de keelriem. Als deze te los hangt verdgoot dat de kans op lostrekken.

Maat zie specificities en onderstaande tabel

Let op: De maten in onderstaande tabel zijn letterlijke maten van het graasmasker. Houdt er rekening mee bij het nameten van de omtrek van de neus dat er voldoende ruimte over moet blijven om te kunnen kauwen en bewegen.

Maattabel EasyGrazer

 


Specificatie Omschrijving
Maat S Geschikt voor mini paardjes en kleine Shetlandpony's.
Maat M Geschikt voor kleine pony's en grote Shetlandpony's.
Maat L Standaardgrootte voor ongeveer 80% van de paarden zoals: zoals Haflingers, Arabieren, kleinere warmbloedpaarden, IJslanders en pony's.
Maat XL Geschikt voor grotere warmbloed paarden met grove neus en (Belgische) trekpaarden.

Doneer een boom #GREEN FRIDAY

Doneer en Boom - Trees for All

Green Friday

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Verzending

 • Verzonden in 24-48u
 • Brievenbuspakket €4.49
 • Pakket NL vanaf €5.99
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Equifyt - Voeding uit de natuur!

Gezonde voeding die de seizoenen volgt! 

Equifyt paardenvoeding

Verdeelpunt regio Nijmegen/ Malden/ Heumen/ Groesbeek/ Milsbeek / Mill / Gassel e.o.

Afhalen op afspraak of regionaal gratis bezorgd vanaf €45,- 
Verzending per 20kg zak €5,99

​Meer informatie

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Corona-info

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2021 PaardEerlijk | sitemap | rss