UITVERKOCHT

King’s Klei

Artikelnummer: K-K-180
Artikel 1 van 9 Volgende
€ 24,00 € 12,00 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

King's Klei

King’s Klei is een natuurlijk hoefverzorgingsproduct voor de behandeling van diverse hoefproblemen zoals rotstraal, white line disease, schimmels en bacteriën. De actieve natuurlijke ingrediënten beschermen de hoef tegen de nadelige effecten van schimmels en bacteriën, bevorderen het herstel en de nieuwvorming van gezond hoefweefsel.

De hoeven van je paard, pony of ezel worden blootgesteld aan veel verschillende invloeden van buitenaf, zoals natte weiden, moddervelden, mest, urine en beperkte bewegingsruimte. Hier liggen schimmels en bacteriën op de loer. Hoeven kunnen hierdoor aangetast en verzwakt raken. Paarden kunnen kreupel lopen door rotstraal, white line disease, scheurtjes of zelfs straalkanker. King’s Klei is een natuurlijke antibacteriële en schimmelwerende hoefklei die hoeven beschermt, behandelt en verzorgt. Ook preventief te gebruiken ter voorkoming van hoefproblemen. Door de samenstelling blijft King’s Klei na het aanbrengen langdurig en effectief zitten.

King’s Klei is ontwikkeld door Frank Degryse van Herbalim en natuurlijk bekapper Jorgen Briers, wordt lokaal in België geproduceerd en wordt, onder andere, gemaakt van verschillende medicinale planten.

Inhoud: 180ml

Gebruik
​De zool en de holtes van de hoef grondig reinigen met water en al het vuil (inclusief losse aangetaste delen) verwijderen. Een dunne laag King’s Klei in de holtes en over de volledige zool aanbrengen.

Acute aandoeningen
Bij acute aandoeningen de behandeling om de twee dagen herhalen.

Preventieve behandeling
Voor preventief onderhoud kan King’s Klei wekelijks worden gebruikt.

Totaalaanpak
De dag na de behandeling met King’s Klei de hoef eventueel wassen met een jodiumoplossing (iso-bethadine) en behandelen met antiseptische spray (zoals bijvoorbeeld Redhorse sole cleanse). De dag daarna wederom King’s Klein aanbrengen (om-en-om).

​Belangrijke gebruiksvoorschriften

  • Uitsluitend uitwendig gebruiken
  • Formule speciaal ontwikkeld voor paardachtigen
  • Goed afsluiten na gebruik
  • Koel en droog bewaren
  • Buiten bereik van kinderen houden
  • Ondersteun de ontwikkeling van sterke hoeven door goede uitgebalanceerde voeding, beweging, regelmatig hoefonderhoud en een schone leefomgeving.

Over Jorgen Briers (België)
Jorgen is een professioneel bekapper en is gespecialiseerd in natuurlijk hoefverzorging. Hij behandelt dagelijks wandelpaarden, sportpaarden, weidepaarden, boerenpaarden, pony's en ezels. Zijn missie is dat ‘je paard comfortabel loopt, zonder hoefijzers!’. Vanuit zijn passie en het gebrek aan een doeltreffend product ontwikkelde hij King’s Klei. Vele paarden en pony’s zijn met succes behandeld. King’s Klei wordt in België al door veel professionele hoefverzorgers toegepast en aangeraden!

Samenstelling
Groene klei
Groene klei staat bekend om de antibacteriële, vocht absorberende, reinigende en helende werking. De pasta wordt gemaakt door het toevoegen van gedemineraliseerd water verrijkt met actieve bestanddelen.

Tea tree essentiële olie
Olie gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifoliaboom. De chemische bestanddelen van deze essentiële olie hebben een antiseptische en bacteriedodende werking, remmen de groei van schimmels en zijn ook licht antiviraal. Bijkomende eigenschap: houdt insecten op afstand.

Tinctuur Boswellia serrata -Yucca filamentosa
Combinatietinctuur op basis van de hars van Boswellia serrata (wierook ‘frankincense’) en de wortel van Yucca filamentosa. Het zuur uit de Boswellia-hars heeft een antioxidantwerking op de huid, bevordert de bloedsomloop in wonden en kan hiermee de genezing bevorderen. De antioxidantwerking wordt versterkt door de combinatie met de actieve bestanddelen (o.a. saponinen) van de Yucca-wortel. De Yucca-wortel staat bekend om de licht ontstekingsremmende werking.

Tinctuur Calendula officinalis
Tinctuur van de bloemblaadjes van Calendula officinalis, beter bekend als goudsbloem, één van de meest gebruikte kruiden bij huidaandoeningen. De diverse actieve bestanddelen zijn verzachtend, ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Ze bestrijden bacteriën en bevorderen de wondheling.

Tinctuur Centella asiatica
Tinctuur van de bovengrondse plantendelen van Centellia asiatica, ook gekend als Aziatische waternavel of gotu kola. De bestanddelen zorgen voor een betere doorbloeding, werken herstellend (wondhelend) door versterking van vaatwanden, bindweefsel, huid en stimuleren de hoorngroei.

Tinctuur Avena sativa
Tinctuur van de groene bloeitoppen van Avena sativa (haver). Het hoge gehalte aan silicium werkt ondersteunend voor het herstelproces van diverse huidaandoeningen. Werkt beschermend door een antioxidantwerking en ondersteunt de vernieuwing van de huid.

Benzoë -tinctuur
Tinctuur op basis van de hars van Styrax tonkinensis, ook Benzoë Siam hars genoemd. Dit is een natuurlijk conserveermiddel met een antibacteriële en schimmelwerende werking. Deze vind je ook vaak terug in natuurcosmetica. Het versterkt bovendien de werking van de hierboven vermelde basistincturen.

Vitamine E
Vitamine E in vloeibare vorm is een natuurlijk antioxidant. Vitamine E verbetert de vochtregulatie en staat bekend om de celvernieuwende en wondhelende werking.

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €3.99
  • Pakket NL vanaf €5.99
  • Pakket BE vanaf €7.99

Meer informatie

Tijdelijke Actie!

korting gluco balance

Wees er snel bij!

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Probeer nu Equifyt!

Gezonde voeding die de seizoenen volgt! Al vanaf €1,55 per proefzak!

Verdeelpunt regio Nijmegen/ Malden/ Heumen/ Groesbeek/ Milsbeek / Mill / Gassel e.o.

Afhalen op afspraak of regionaal gratis bezorgd vanaf €45,- 
Verzending per 20kg zak €5,99

​Meer informatie

Corona-update (8 juni)

We zijn gewoon geopend en pakketten worden gewoon verstuurd. Mogelijk is de levering iets vertraagd door de drukte (zowel bij ons als door PostNL).

​Meer informatie

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2020 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel