UITVERKOCHT

King's Blue Honey (bij o.a dieper gelegen hoefproblemen)

Artikelnummer: K-BH-250
Vorige Artikel 7 van 9 Volgende
€ 28,50 € 14,25 (inclusief 21% btw)
Het artikel is uitverkocht.

King's Blue Honey

King’s Blue Honey is een antiseptische en antimicrobiële lotion op basis van honing en plantenextracten voor de behandeling of preventie van rotstraal en dieper gelegen hoefproblemen. De unieke samenstelling heeft een krachtige antivirale, antibacteriële en fungicide werking. Zorgt voor een beschermende barrière zonder het gezonde weefsel aan te tasten. Kan ook gebruikt worden voor het ontsmetten van kleine wonden.

King’s Blue Honey is ontwikkeld door Frank Degryse van Herbalim en natuurlijk bekapper Jorgen Briers, wordt lokaal in België geproduceerd en wordt, onder andere, gemaakt van verschillende medicinale planten.

Inhoud: 250ml

Gebruik
De zool van de hoef en de straal grondig reinigen en drogen. Alle vuil (inclusief loshangende aangetaste delen) verwijderen. King’s Blue Honey goed schudden en met behulp van de tuitdop gericht aanbrengen op de straal en/of aangetaste delen. Eventueel ook de rest van de hoefzool eenmalig behandelen. Door de bijzondere samenstelling dringt King’s Blue Honey gemakkelijk in spleten en groeven van de hoef en legt er een antimicrobiële barriére die de hoef gezond helpt houden.

Acute aandoeningen
Bij acute aandoeningen de behandeling om de twee dagen herhalen.

Preventieve behandeling
Ter preventie van aandoeningen kan King’s Blue wekelijks gebruikt worden bij natte ondergroende en tweewekelijks bij droge ondergronden.

​Belangrijke gebruiksvoorschriften

  • Uitsluitend uitwendig gebruiken
  • King’s Blue Honey is geen geneesmiddel
  • Goed afsluiten na gebruik
  • Koel en droog bewaren
  • Buiten bereik van kinderen houden
  • Ondersteun de ontwikkeling van sterke hoeven door goede uitgebalanceerde voeding, beweging, regelmatig hoefonderhoud en een schone leefomgeving.

Over Jorgen Briers en Frank Degryse (België) 
Jorgen is een professioneel bekapper en is gespecialiseerd in natuurlijk hoefverzorging. Hij behandelt dagelijks wandelpaarden, sportpaarden, weidepaarden, boerenpaarden, pony's en ezels. Zijn missie is dat ‘je paard comfortabel loopt, zonder hoefijzers!’. Vanuit zijn passie en het gebrek aan een doeltreffend natuurlijke producten ontwikkelde hij samen met Frank Degryse (Herborist bij Herbalim), onder de merknaam Hippo King, verschillende pure & natuurlijke producten voor paarden met medicinale planten als hoofdbestanddeel. Wij maken enkel producten voor paarden die we zelf als mens ook kunnen gebruiken, dat is het eerlijkst naar het paard toe." Frank en Jorgen

Samenstelling

Honing
De belangrijkste medicinale eigenschap van honing is dat ze als natuurlijk antibioticum werkt. Niet alleen virussen maar ook bacteriën en schimmels kunnen worden bestreden met honing. Dat was al langer bekend want in de traditionele geneeskunde werd honing op wonden gesmeerd om infecties te voorkomen. De atleten op de olympische spelen uit de Griekse oudheid gebruikten al honing om wonden sneller en zonder infectiegevaar te laten genezen. Honing wordt nog steeds als desinfecterend middel gebruikt, zelfs in ziekenhuizen.  De honing in dit product is afkomstig van een plaatselijke imker en gegarandeerd 100% natuurlijk zonder toevoegingen of verhittingen.

Demiwater
Gedemineraliseerd water of demiwater is water vrij van minerale zouten en chloor. 

Propyleenglycol
Ook 1,2-propaandiol PG of MPG genoemd wordt in cosmetische producten vaak gebruikt als oplosmiddel of drager van andere bestanddelen. Heeft door de verlaging van de ‘wateractiviteit’ van het product ook een licht conserverende werking.

Tinctuur Hamamelis virginiana
De schors en bladeren van Hamamelis virginiana, of Toverhazelaar, zijn gekend om hun hoge gehalte aan tannines en de daarmee verbonden adstringerende werking. Daardoor zorgen ze ervoor dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om beschadigd weefsel verder binnen te dringen en te infecteren.

Tinctuur Tabebuia impetiginosa
Tabebuia impetiginosa, ook Pau d’Arco of Lapacho genoemd, is een boom die van nature in Zuid-Amerika voorkomt. De binnenste schors van deze boom wordt veel gebruikt in de natuurgeneeswijze en de traditionele volksgeneeskunde. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat extracten op basis van “immuunbast” antibiotisch, antiparasitair, antibacterieel, antifungaal, antiviraal, ontstekingsremmend en immuunstimulerend werken. Die werking is te danken aan de aanwezigheid van enkele belangrijke werkzame inhoudsstoffen waaronder naftaquinonen (lapacholderivaten) en flavonoïden. Samen met de andere actieve inhoudsstoffen hebben deze bovendien een antioxidante werking en gaan ze de ontstekingsbevorderende werking van histamine tegen.​

Tinctuur Filipendula ulmaria
​Filipendula ulmaria of Moerasspirea is een plant die van nature voorkomt op vochtige gronden.  De bloeiende bovengrondse delen bevatten salicylaten (o.a. salicylaldehyde en methylsalicylaat) die pijnstillend en ontstekingsremmend werken. De gekende aspirine (met als hoofdbestanddeel salicylzuur) is een synthetisch derivaat van deze salicylaten. De combinatie met de aanwezige fenolglucosiden, flavonoïden en tannines geeft volgens enkele wetenschappelijke studies een antimicrobiële werking die doeltreffend blijkt te zijn tegen verschillende bacteriën en schimmels. Bovendien zouden extracten van Moerasspirea een ondersteunende invloed hebben op het bindweefsel.

Tinctuur Salix alba
Een tinctuur op basis van de schors van enkele leden uit de wilgenfamilie is gekend voor de aanwezigheid van fenolische salicylaten (salicine) en heeft daardoor een ontstekingsremmende en pijnstillende werking.  De combinatie met de aanwezige flavonoïden en tannines zou net zoals bij moerasspirea een antimicrobieel effect kunnen hebben.​

Tinctuur Calendula officinalis
Tinctuur van de bloemblaadjes van Calendula officinalis, beter bekend als goudsbloem, één van de meest gebruikte kruiden bij huidaandoeningen. De diverse actieve bestanddelen zijn verzachtend, ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend. Ze bestrijden bacteriën en bevorderen de wondheling.

Tinctuur Centella asiatica
Tinctuur van de bovengrondse plantendelen van Centellia asiatica, ook gekend als Aziatische waternavel of gotu kola. De bestanddelen zorgen voor een betere doorbloeding, werken herstellend (wondhelend) door een versterking van vaatwanden, bindweefsel en huid en stimuleren de nagelgroei.​

Tinctuur Propolis
Tinctuur van propolis, een natuurlijke harsachtige substantie door de bijen gebruikt om hun leefomgeving te beschermen tegen ziektes en ongunstige klimatologische omstandigheden. Door de hoge concentraties van flavonoïden werkt het als een natuurlijk antibioticum. Propolis desinfecteert, werkt verzachtend en bevordert de weefselgroei en het herstel van de huid.

Gedenatureerde alcohol
Minimale hoeveelheid als oplosmiddel voor de etherische oliën.​

Synergetisch complex van etherische oliën 
Combinatie van 4 etherische oliën die gekend zijn om hun antimicrobiële werking : Tea tree, Niaouli, Rode Tijm en Palmarosa.​

Colloïdaal Zilver
Colloïdaal zilver of “nanozilver” is een vloeibare suspensie die minuscule deeltjes zilver bevat. Colloïdaal zilver wordt traditioneel beschouwd als een natuurlijk antisepticum of antibioticum. De werking zou in tegenstelling tot die van andere antibacteriële middelen eerder mechanisch van aard zijn. Bacteriën zouden door de kleine zilverdeeltjes die in het water zweven niet meer kunnen ademen en dus stikken. Vandaar het geneeskundig gebruik van zilver bij de behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden.  

Extract Arthrospira platensis
​Een droog extract van de blauwgroene alg Arthrospira platensis, beter bekend als één van de spirulinasoorten. Net als andere blauwgroene algen bevat Arthrospira platensis  eiwitten, b-vitamines, vitamine E, zink, koper, mangaan, ijzer, selenium en een omega-6 vetzuur. Het blauwe pigment komt van C-phycocyanine (PC), een eiwit dat vele aminozuren bevat. Onderzoek toont aan dat C-phycocyanine rijk is aan antioxidanten. Het wordt ook in de voedingsindustrie gebruikt als natuurlijke kleurstof en wordt omwille van zijn ingrediënten beschouwd als een superfood.

Glycerine
Glycerine, ook wel glycerol of 1,2,3-propaantriol genoemd is een polyalcohol. Het is, samen met vetzuren, de bouwsteen van alle natuurlijke vetten en oliën. De gebruikte glycerine is gemaakt van plantaardige oliën.

Xanthaangom
Xanthaangom is een natuurlijke gom die als verdikker en slijmvormer gebruikt wordt. Het maakt een mengsel met water als bestanddeel viskeuzer (stroperiger). 

Conserveermiddelen : Ascorbinezuur/Cosgard

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €3.99
  • Pakket NL vanaf €5.99
  • Pakket BE vanaf €7.99

Meer informatie

Tijdelijke Actie!

korting gluco balance

Wees er snel bij!

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Probeer nu Equifyt!

Gezonde voeding die de seizoenen volgt! Al vanaf €1,55 per proefzak!

Verdeelpunt regio Nijmegen/ Malden/ Heumen/ Groesbeek/ Milsbeek / Mill / Gassel e.o.

Afhalen op afspraak of regionaal gratis bezorgd vanaf €45,- 
Verzending per 20kg zak €5,99

​Meer informatie

Corona-update (8 juni)

We zijn gewoon geopend en pakketten worden gewoon verstuurd. Mogelijk is de levering iets vertraagd door de drukte (zowel bij ons als door PostNL).

​Meer informatie

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2020 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel