Unique-horn Magic Hoof Powder (bij natte en zachte hoeven en stralen)

Artikelnummer: UH-MHP-120
Vorige Artikel 6 van 6
€ 19,95 (inclusief btw)

Unique horn Magic Hoof Powder (voorheen NT-Dry)​

Voor een droog hoefklimaat – Bij natte en zachte hoeven en stralen.

Unique-horn Magic hoof powder is met zijn unieke samenstelling dé oplossing voor vocht-gerelateerde hoefproblemen zoals bijvoorbeeld stinkende, natte en zachte stralen, rotstraal maar ook te zachte zolen en witte lijnen. Deze poeder heeft o.a. een uitdrogend effect waardoor het helpt de hoeven droger en harder te worden. Een nat probleem met een droog middel aanpakken klinkt zo logisch en heeft zich in de praktijk als zeer effectief bewezen!

 • Voor droge, stevige, gezonde hoeven.
 • Ondersteuning bij natte stralen en zachte hoeven.

Inhoud verpakking: 120gr

Gebruik

 • Maak de hoef goed schoon en droog. Breng met de knijpflacon een ruime hoeveelheid Unique-horn Magic Hoof Powder aan op de onderkant van de hoef. Door het unieke design van de spuitmond kan zelfs diepgelegen weefsel in de straalgroeven goed bereikt worden. Laat het paard vervolgens 15-30 minuten op een droge plek staan. Bij ernstige problemen dagelijks herhalen.
 • Belangrijk is dat het paard nadat de poeder op de aangedane plekken is opgedragen wel circa 15 tot 30 minuten droog blijft staan zodat het poeder de kans krijgt om te werk te gaan en onder andere het overmatige vocht uit de hoeven te trekken.
 • Bij gebruik van Unique-horn Magic Hoof Powder voor hoefonderhoud volstaat het om twee keer per week het poeder op de schone, droge hoef aan te brengen.
 • Unique-horn Magic Hoof Powder kan ook helpen ter ondersteuning bij een vochtige huid.
 • TIP: Bij het dag en nacht dragen kan Unique-horn Magic Hoof Powder direct in de hoefschoenen worden aangebracht om zo vocht gerelateerde problemen te helpen voorkomen.

Belangrijke gebruiksinformatie
Er is een verschil tussen rotstraal behandeling en herstel. Unique horn Magic Hoof Powder behandeld in 4-7 dagen, na welke je geen zwarte nattige drab meer moet kunnen waarnemen. Doe daarvoor de hoevenkrabber test: duw de hoevenkrabber in het geïnfecteerde gebied en wanneer je hem eruit haalt moet hij schoon en droog zijn. Als dat zo is, is dat het bewijs dat de bacteriën niet meer actief zijn. Ondertussen, vooral in hardnekkige gevallen, is het belangijk dat je Unique horn Magic Hoof Powder blijft gebruiken terwijl het herstel plaatsvindt. Het is belangrijk te begrijpen dat een paard gevoelig is voor her- besmetting tot de hoefballen weer gesloten zijn en er gezond weefsel is teruggegroeid. Afhankelijk van de schade aangebracht door de rotstraal bacteriën tijdens de maanden/jaren van rotstraal, duurt het een aantal weken tot volledig herstel heeft plaatsgevonden.
Lees hier een onafhankelijk onderzoek met resultaten

​Belangrijke gebruiksvoorschriften en bewaren

 • Uitsluitend uitwendig gebruiken.
 • Buiten bereik van kinderen bewaren.
 • Afgesloten flacon op een droge plek op kamertemperatuur bewaren, buiten invloed van direct zonlicht.
 • Contact met ogen vermijden.
 • Goed afsluiten na gebruik.

Samenstelling

Groene Franse klei
Het gebruik van groene klei als gezichtsmasker is van dieren afgekeken, dieren rollen en baden in deze klei om het sterk reinigende effect. Bacteriën kunnen zich niet vermenigvuldigen in een omgeving van groene leem, daarnaast is groene leem vocht absorberend en helpt de regeneratie ondersteunen.

Diatomeeënaarde
Diatomeeënaarde is het stoffelijk overschot van microscopische eencelligen die diatomeeën worden genoemd. Diatomeeën zijn kleine deeltjes met allemaal zeer scherpe randjes, waar bacteriën als het ware door opengesneden worden. Daarnaast is Diatomeeënaarde sterk vocht absorberend.

Zinkoxide
De werking van zinkoxide is ook wetenschappelijk bewezen. Zinkoxide wordt in de humane geneeskunde vaak gebruikt bij indrogende huidzalven. Het indrogende effect en de antibacteriële eigenschappen zijn de reden dat wij in diverse Unique-horn producten gebruik maken van zinkoxide.

Propolistinctuur
Propolis wordt door bijen gemaakt en is het verdedigingsmechanisme van bijenvolken tegen bacteriën, virussen en schimmels. Er zijn tal van wetenschappelijke onderzoeken die het krachtige effect van propolis onderschrijven.

Uniek compositum van drie etherische oliën
Essentiële oliën bevatten de essentie, de levenskracht van de plant. Een unieke Unique-horn receptuur bevat 100% zuivere essentiële oliën, met antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen, van sterk geneeskrachtige planten. Met deze oliën voegen voegen we de geneeskracht van deze planten toe aan alle unique-horn producten. En daarnaast ruiken de producten ook nog eens heerlijk!

Vragen
Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen, we helpen graag!

Doneer een boom #GREEN FRIDAY

Doneer en Boom - Trees for All

Green Friday

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Verzending

 • Verzonden in 24-48u
 • Brievenbuspakket €4.49
 • Pakket NL vanaf €5.99
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Equifyt - Voeding uit de natuur!

Gezonde voeding die de seizoenen volgt! 

Equifyt paardenvoeding

Verdeelpunt regio Nijmegen/ Malden/ Heumen/ Groesbeek/ Milsbeek / Mill / Gassel e.o.

Afhalen op afspraak of regionaal gratis bezorgd vanaf €45,- 
Verzending per 20kg zak €5,99

​Meer informatie

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Corona-info

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2021 PaardEerlijk | sitemap | rss