Hoefkatrolontsteking begrijpen, behandelen, voorkomen - Remco Sikkel (2019)

Artikelnummer: BK-HKO-19
Vorige Artikel 22 van 42 Volgende
€ 33,99 (inclusief btw)

Hoefkatrolontsteking : begrijpen, behandelen, voorkomen - Remco Sikkel


Hoefkatrolontsteking : begrijpen, behandelen, voorkomen is een prachtig hardcover boek van 214 pagina’s dat je precies uitlegt wat hoefkatrolontsteking is. Het ontstaan van hoefkatrolontsteking, de ontwikkeling van deze aandoening, de diagnostische technieken en de beschikbare behandelingen worden allemaal uitgebreid besproken. Er is veel aandacht voor het cruciale belang van goede voeding, huisvesting, beweging, training en hoefverzorging. Na het lezen van dit boek weet je hoe je je paard met hoefkatrolontsteking zo goed mogelijk kunt laten behandelen en welke ondersteunende rol jij daarin kunt spelen. Je weet wat je moet doen en laten om te voorkomen dat de situatie verslechtert. Heeft je paard nog geen hoefkatrolontsteking maar wel andere oorzaken van pijn achterin de hoef, dan heb je met dit boek het gereedschap in handen om bijtijds het tij te keren.

Het boek is rijkelijk geïllustreerd met 175 prachtige kleurenfoto’s.
 

Hoefkatrolontsteking achtergrondinformatie

Hoefkatrolontsteking; een woord dat elke paardeneigenaar de rillingen over de rug doet lopen. Je paard zal per direct afgeschreven zijn en niet meer in te zetten voor de sport. Als je niet snel ingrijpt met therapeutisch hoefbeslag, stollingsremmende en kraakbeenbeschermende medicijnen of zelfs zenuwen laat doorsnijden, is het gedaan met je paard. Maar is dat wel zo en heeft jouw paard wel daadwerkelijk hoefkatrolontsteking? Om dit vast te stellen moet er een uitgebreide en correct uitgevoerde diagnose gesteld worden. Aan de hand hiervan moet onomstotelijk vastgesteld worden dat er sprake is van artrose aan het straalbeen. Is dit niet het geval, dan heeft het paard geen hoefkatrolontsteking in de klassieke zin van het woord. Een andere vorm van het palmair hoefpijnsyndroom, waar hij dan eventueel wel mee te kampen heeft, kan uiterst pijnlijk en immobiliserend zijn, maar hoefkatrolontsteking is het niet.

De bestaansreden van dit boek is het streven om zo veel mogelijk paarden aan de goede kant van de lijn te houden. We moeten zien te voorkomen dat paarden met soms aanzienlijke weefselschade aan het hoefkatrol- of hielgebied die kritische grens passeren en daadwerkelijk hoefkatrolontsteking krijgen. Voor de paarden bij wie dat onverhoopt niet gelukt is, moet dit boek ervoor zorgen dat de situatie niet verslechtert. De juiste behandeling en aanpassingen in de leefomstandigheden moeten ervoor zorgen dat zij zo pijnvrij mogelijk nog lang van een gelukkig paardenleven kunnen genieten.


Ook verschenen van deze Schrijver: 

Hoefbevangenheid: Begrijpen, genezen, voorkomen’

Hoefbevangenheid

 

Over de auteur

Remco Sikkel is sinds 2002 actief als hoefverzorger.  Hij is een expert op het gebied van hoefbevangenheid en hoefkatrolontsteking bij paarden, pony’s en ezels. Met zijn boeken wil hij op een constructieve manier paardeneigenaren informeren. Op die manier hoopt hij zoveel mogelijk dieren die aan deze nare aandoening lijden te helpen.


Specificaties 

AuteurRemco Sikkel
ISBN Hardcover9789493034020
ISBN Paperback9789493034044
DrukinformatieGenaaid, gebonden, hardcover, 214 pagina's, Nederlands
Afmetingen25.4 × 20.3 × 1.9 cm
TaalNederlands
Aantal pagina's214
Beschrijving214 prachtige fullcolour pagina’s, 175 afbeeldingen en illustraties
UitgeverijChezChevaux.eu
ISBN-13978-9-49-303402-0

Zomersluiting 5-28 augustus

In verband met vakantie zijn we gesloten van

5 tot en met 28 augustus. 

Meer informatie 

Let Op! Het is druk!

Het graasmasker seizoen is in volle gang. Door de enorme toeloop aan vragen, kan het soms even duren voor je antwoord op een appje of emailtje ontvangt. Ook telefonisch zijn we zeer beperkt bereikbaar ivm de aard van werkzaamheden. Indien je toch telefonisch contact opneemt vergeet dan niet het telefoonnummer te vermelden bij het inspreken van een voicemailbericht. 

Bedankt voor je begrip!

PS. Heb je vragen over het gebruik van een graasmasker? Check dan ook graasmasker.nl! Hier vind je heel veel informatie!

Nieuw!

AkaHorse spray van Per Naturam!

Een effectieve geurneutraliserende spray op natuurlijke basis!

Natuurijke vliegen spray voor paarden

Meer info

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €4.99
  • Pakket NL vanaf €6.49
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Tip voor het weideseizoen!

 

Optimaliseer de spijsvertering!

Voor je paard weer van het gras gaat genieten is het fijn zijn spijsvertering optimaal te ondersteunen en alvast een zetje in de goede richting te geven. Met de Oost Pruisische kruiden van PerNaturam ondersteun je de enzumatisch vertering en helpt het bij de overgang naar meer jonger gras. Start ongeveer twee weken van te voren.

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Van 5 augustus tot en met 28 augustus zijn we tijdelijk gesloten. Uiteraard kan je in deze periode gewoon een bestelling plaatsen, houd er alleen rekening mee dat je pakketje later zal worden verzonden. Bestellingen geplaatst na donderdag 4 augustus 12:00 worden vanaf maandag 29 augustus verwerkt. Lees alle info op onze homepage onder het kopje 'Zomersluiting augustus'. Hartelijk bedankt voor jullie begrip!