EquiKPU - PerNaturam

Artikelnummer: PN-EQ-KPU
Vorige Artikel 13 van 39 Volgende
€ 80,00 (inclusief btw)

EquiKPU - PerNaturam

Ter ondersteuning van de lever en voor de darmreiniging, bij verstoorde ontgifting.
De lever is verantwoordelijk voor het verwijderen van alle afvalstoffen en toxines. Het doet dit in twee stappen. Voor de tweede heeft het de B-vitamine nodig - vooral B6 en B12, die in de darm worden gevormd door speciale darmbacteriën.

Als de darmflora verstoord is, kan er niet genoeg B6 en B12 worden geproduceerd en opgenomen, is het resultaat KPU - kryptopyrrolurie. Het tekort kan leiden tot ernstige leverschade. De toxines worden tijdelijk opgeslagen in het bindweefsel, in pezen en ligamenten en in de intercellulaire ruimte.

Als er een tekort aan B6 en B12 overblijft, gebruikt het lichaam een nooduitgang. De stoffen uit de eerste ontgiftingsstap worden hoofdzakelijk gekoppeld aan zink, maar ook aan selenium, mangaan of ijzer, zodat deze mineralen elders niet meer beschikbaar zijn. Er ontstaat een sluipend tekort aan deze sporenelementen.

EquiKPU compenseert het gebrek aan vitamine B6, B12 en vooral zink, zodat de lever weer normaal kan werken.  De toepassing van EquiKPU zal altijd gepaard moeten gaan met actieve rehabilitering van de darmflora. Gedurende een periode van maximaal zes maanden kan Equi KPU de tekorten compenseren. Het herstel en sanering van de darmflora kan worden ondersteunt met met Oost-Pruisische kruiden, Amara-bitterkruiden, zoethout en anijs-kruidvenkel. Bekijk kritsch het huidige rantsoen en type ruwvoer dat je paard krijgt. Als de basisvoeding niet op orde is, is het lastig (onmogelijk) de darmflora weer in balans te krijgen.

Meer lezen over KPU of kryptopyrrolurie klik hier.

Samenstelling

Cranberryvruchtenpoeder, biologische zwavel (MSM), duindoornvruchtenpoeder, saliebladeren, zoethoutsap, origanum, bisschopskomijn, neemboombladeren.

Toevoegingsmiddelen per kg
Zink als glycinezinkchelaat, hydraat 15.000 mg, vitamine B6 5.000 mg, vitamine B12 1.000 mg.

Gebruik

Voer dagelijks 20 g (= 2 maatbekers) EquiKPU. Bij pony's de dosering halveren.

Wegens het hogere gehalte aan sporenelementen in vergelijking met volledige voeders mag EquiKPU slechts tot 1% van het dagelijkse rantsoen worden gevoerd.

Analytische bestanddelen en gehalten

Ruw eiwit 1,8%,
Ruwe vetten 0,5%,
Ruwe celstof 1%,
Ruwe as 7,8%.
Mineralen calcium 0,18%, fosfor 0,06%, natrium 1,61%.

Inhoud

Pot 0,6 kg

(is een maat of type voeder niet vooradig of aanwezig in onze shop? Stuur ons dan een emailtje voor de te verwachte levertermijn (vaak maar enkele dagen.)

 

Let Op! Het is druk!

Het graasmasker seizoen is in volle gang. Door de enorme toeloop aan vragen, kan het soms even duren voor je antwoord op een appje of emailtje ontvangt. Ook telefonisch zijn we zeer beperkt bereikbaar ivm de aard van werkzaamheden. Indien je toch telefonisch contact opneemt vergeet dan niet het telefoonnummer te vermelden bij het inspreken van een voicemailbericht. 

Bedankt voor je begrip!

PS. Heb je vragen over het gebruik van een graasmasker? Check dan ook graasmasker.nl! Hier vind je heel veel informatie!

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €4.99
  • Pakket NL vanaf €6.49
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Tip voor het weideseizoen!

 

Optimaliseer de spijsvertering!

Voor je paard weer van het gras gaat genieten is het fijn zijn spijsvertering optimaal te ondersteunen en alvast een zetje in de goede richting te geven. Met de Oost Pruisische kruiden van PerNaturam ondersteun je de enzumatisch vertering en helpt het bij de overgang naar meer jonger gras. Start ongeveer twee weken van te voren.

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel