i.c.m. advies

HELTIE horse® Silicium

Artikelnummer: HH-Sil-1L
Vorige Artikel 10 van 12 Volgende

HELTIE horse® Silicium

Het mineraal silicium voor paarden ondersteunt de opbouw van botten, kraakbeen, hoeven en vacht. Vermindert het risico op zand eten en blessures bij training en sport. Daarnaast ondersteunt het de aanmaak van lichaamseigen glucosamine. In HELTIE horse® vloeibaar Silicium zit gehydrolyseerd silicium, dit is de best opneembare vorm van silicium en wordt 100% biologisch opgenomen door het paard. Dit komt doordat de silicium moleculen veel kleiner zijn dan bij bijvoorbeeld silicium op basis van kiezelzuur. Een fles van een liter gaat ongeveer 100 dagen mee bij een paard van 500kg!

Prijs: €36,95
Inhoud: 1L

Producten van HELTIE horse zijn enkel verkrijgbaar in combinatie met persoonlijk advies of in onze winkel. Stuur voor meer informatie en persoonlijk advies een e-mail naar info@paardeerlijk.nl, we adviseren je graag.


Eigenschappen

 • Bouwstof voor bindweefsel
 • Voor een goede botaanmaak
 • Bij zand eten
 • Gaat 100 dagen mee
 • 100% natuurlijk
 • Gecertificeerd dopingvrij

Silicium bij zand eten paard
Een tekort aan silicium is één van de redenen waarom paarden zand eten. Daarom kan het supplementen van silicium het zand eten verminderen wanneer dit de oorzaak is.

Soepele gewrichten & sterke botten paard
Het mineraal silicium speelt een belangrijke rol voor een goede botaanmaak. Het is bovendien goed voor de aanmaak van kraakbeen. Uit onderzoek bij racepaarden is gebleken dat paarden die silicium toegediend kregen, minder gevoelig waren voor blessures. Daarom is het uitermate geschikt voor jonge paarden die nog in de groei zijn, maar ook voor oudere paarden. 

Silicium voor sterke hoeven
Silicium is de bouwstof voor sterke hoeven van paarden. Heeft je paard hoeven waar snel scheurtjes in ontstaan of die zelfs afbrokkelen? Een tekort aan silicium kan leiden tot verminderde hoefkwaliteit. HELTIE horse® Silicium is dé ondersteuning voor een goede hoefkwaliteit voor paarden.

Verschil gehydrolyseerde silicium en kiezelzuur / ortho-siliciumzuur
Silicium is een mineraal dat alleen goed door het lichaam wordt opgenomen in vloeibare, gehydroliseerde, vorm. In poedervorm (zoals in diatomeeënaarde) of vloeibare kiezelzuur / orthokiezelzuur wordt het al uitgescheiden voordat het zijn werk kan doen. De gehydrolyseerde vorm van silicium is wat dit product uniek maakt. Bij hydrolyse blijft de kleine moleculaire vorm van silicium intact en actief. Aan één silicium-molecuul zitten 2 watermoleculen gekoppeld. Silicium is in vloeibare gehydrolyseerde vorm goed biologisch opneembaar doordat de moleculen van zeer klein formaat zijn (1-3 nanometer). Dat is bij kiezelzuur niet het geval, daar zijn de moleculaire deeltjes groter waardoor het minder goed wordt opgenomen. 

De actieve, gehydroliseerde, vloeibare silicium in HELTIE horse® Silicium wordt 100% biologisch opgenomen door het dier. In ons product zit maar liefst 15% actief silicium. Een fles van een liter gaat ongeveer 100 dagen mee bij een paard van 500kg!

Gehydrolyseerd silicium is niet hetzelfde als ortho-siliciumzuur. Bij ortho-siliciumzuur wordt de PH waarde extreem verhoogd of verlaagd en wordt het gemengd met choline of een andere buffer. Wanneer het dan weer teruggebracht wordt met water zal de siliciumzuur terug gaan naar de siliciumdioxide vorm (Si02) welke minder opneembaar is. Hierdoor is het zuurder (lage pH waarde) en bevat het niet meer dan 2% actief silicium.

Gebruik

 • 1 x daags 1 ml per 50 kg lichaamsgewicht. Als een paard ongeveer 500 kilo is, dan is de dosering 10ml per dag.
 • Geschikt voor drachtige merries
 • HELTIE horse® Silicium mag als topdressing over het voer gegeven worden, of door het drinkwater 
 • Eén literfles gaat ongeveer 100 dagen mee bij een paard van 500 kilo. 
 • Gewrichten en hoeven zijn weefsels met een langzame doorbloeding en een trage stofwisseling. Om te weten of een supplement op basis van silicium werkt moet je het daarom eerst twee tot drie maanden de tijd geven. Dit geldt overigens voor alle producten die de gewrichten en/of hoeven ondersteunen.​
 • Let op! Silicium is gevoelig voor temperatuurwisselingen! Bewaar het op een contante temperatuur tussen minimaal 5 graden en  maximaal 35 graden Celsius. 

Samenstelling

 • Gehydrolyseerd silicium 15%
 • Glycerine 0,015%
 • Water 
 • 100% natuurlijk

Analystische bestanddelen

Ruw eiwit0%
Ruwe celstof0%
Ruw vet<5%
Vocht84,98%
Ruwe as15,015%
Natrium<0,02%
Lysine<0,2%
Methionine<0,2%

 

 

Zomersluiting 5-28 augustus

In verband met vakantie zijn we gesloten van

5 tot en met 28 augustus. 

Meer informatie 

Let Op! Het is druk!

Het graasmasker seizoen is in volle gang. Door de enorme toeloop aan vragen, kan het soms even duren voor je antwoord op een appje of emailtje ontvangt. Ook telefonisch zijn we zeer beperkt bereikbaar ivm de aard van werkzaamheden. Indien je toch telefonisch contact opneemt vergeet dan niet het telefoonnummer te vermelden bij het inspreken van een voicemailbericht. 

Bedankt voor je begrip!

PS. Heb je vragen over het gebruik van een graasmasker? Check dan ook graasmasker.nl! Hier vind je heel veel informatie!

Nieuw!

AkaHorse spray van Per Naturam!

Een effectieve geurneutraliserende spray op natuurlijke basis!

Natuurijke vliegen spray voor paarden

Meer info

Verzending

 • Verzonden in 24-48u
 • Brievenbuspakket €4.99
 • Pakket NL vanaf €6.49
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Tip voor het weideseizoen!

 

Optimaliseer de spijsvertering!

Voor je paard weer van het gras gaat genieten is het fijn zijn spijsvertering optimaal te ondersteunen en alvast een zetje in de goede richting te geven. Met de Oost Pruisische kruiden van PerNaturam ondersteun je de enzumatisch vertering en helpt het bij de overgang naar meer jonger gras. Start ongeveer twee weken van te voren.

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Van 5 augustus tot en met 28 augustus zijn we tijdelijk gesloten. Uiteraard kan je in deze periode gewoon een bestelling plaatsen, houd er alleen rekening mee dat je pakketje later zal worden verzonden. Bestellingen geplaatst na donderdag 4 augustus 12:00 worden vanaf maandag 29 augustus verwerkt. Lees alle info op onze homepage onder het kopje 'Zomersluiting augustus'. Hartelijk bedankt voor jullie begrip!