Coolstance Copra

Artikelnummer: ST-CST-20
Artikel 1 van 1
€ 35,50 (inclusief btw)

Coolstance Copra - Stance Equitec

CoolStance copra is een uniek paardenvoer, gemaakt van het witte gedeelte van de kokosnoot. Dit wordt gedroogd, geroosterd en gemalen en kan zowel droog als geweekt worden gevoerd. Vanwege het lage gehalte aan niet-structurele koolhydraten (NSC) heeft is het zeer geschikt voor diverse type paarden en hun behoeften. Ondanks het lage NSC gehalte heeft Coolstance een hoog verteerbaar energiegehalte. CoolStance zit boordevol 'koele' energie uit kokosolie en vezels uit kokosmeel. CoolStance kan gevoerd worden om gezonde darmflora en insulinegevoeligheid te behouden en te onderstunen, het beinvloed een normaal insulinemetabolisme niet.

Coolstance is een volledig natuurlijk product, vrij van chemicaliën en GMO. Het wordt geproduceerd door slechts één kokosfabriek in Papoea-Nieuw-Guinea. CoolStance is van gegarandeerde kwaliteit en wordt routinematig getest op aflatoxines (natuurlijke gifstof gemaakt door schimmels). 

Coolstance kan voor alle type paarden waardevol zijn maar in de volgende gevallen is het in ieder geval zeer geschikt:

 • Bij oudere paarden die gemakkelijk gewicht verliezen
 • Paarden die moeite hebben op gewicht te blijven
 • Paarden die gevoelig zijn voor stofwisselingsproblemen
 • Dragende en lacterende merries
 • Paarden die t.a.v. de trainig of gevraagde arbeid meer energie nodig hebben waarbij een graanvrij dieet wordt nagestreefd.
 • Opgroeiende paarden
 • Paarden die in de winter te snel invallen.
 • Herstellende paarden

 

Belangrijkste voordelen

 • Levert evenwichtige en 'koele' energie 
 • Bevat <2% zetmeel en kan het effect van heet of bruisend gedrag bij paarden verminderen
 • Bevat < 11% Niet-Structurele Koolhydraten (NSC) waardoor het een lage GI voeder is
 • Bevat kokosolie, een verzadigde olie en niet gevoelig is voor ranzigheid of oxidatie
 • Rijk aan middellange-keten triglyceriden (MCT) die direct in het bloed worden opgenomen en licht verteerbare energie leveren. MCT zijn anders dan de meeste andere oliën (soja, maïs, lijnzaad) die meervoudig onverzadigd zijn, en langzaam verteerd worden.
 • MCT uit kokosolie hebben mogelijk antimicrobiële werkingen van het Laurinezuur en Caprylzuur
 • Van MCT wordt gedacht dat ze de darmen gezond houden
 • Bevat een mooi uitgebalanceerd en breedspectrum aminozurenprofiel, dit is extra gunstig voor de benutting van aminozuren.
 • Zeer smakelijk, zelfs voor kieskeurige eters
 • Kan de conditie van lichaam, hoeven en vacht verbeteren.
 • Vermindert de behoefte aan hooi
 • Kan stofwisselingsstoornissen (spierbevangeheid, hoefbevangenheid, koliek, EMS)  helpen voorkomen.

Voedingsadvies

 • Het is aan te bevelend CoolStance geleidelijk in het dieet op te nemen over een periode van twee weken. 
 • Indien mogelijk opsplitsen in twee of meer voedingen. Paarden hebben een kleine maag en een beperte enzymatische acitviteit in de dunne darm. Houdt voor een optimale opname de porties klein. 
 • Verstrek altijd toegang tot schoon drinkwater.
 • Coolstance is een aanvullend diervoeder en dient altijd in combinatie met voldoende ruwvoer en een vitaminen en mineralen supplement gegeven te worden.
 • Weeg/meet CoolStance altijd droog. We raden aan om eerst een keukenweegschaal te gebruiken om de eerste schep af te wegen, zodat u weet hoeveel u daarna elke keer moet voeren. 
 • Coolstance kan zowel droog als geweekt gegeven worden.

Dosering/ aanbeveling

  Veulenvrije keuze uit voederemmer
  Jaarling 0.5kg-1.0kg 
  Drachtige merries eerste 2 trimesters 1.0kg-3.0kg 
 laatste trimester 3.0kg 
  Lacterende merries begin van lactatie 3.0kg-4.0kg 
 einde van lactatie 2.0kg 
  Paarden op rustniet in training 0.5kg-1.0kg 
  Sport paardenlicht werk 1.0kg 
 medium werk 2.0kg 
 zwaar werk 3.0kg-4.0kg 

 

Samenstelling 

100% gedroogde, gekookte en gemalen kokosnoot

Belangrijkste Voedingswaarden

Zie afbeelding

Verpakking

zak à 20 kg 


FAQ Coolstance

Is het hoge eiwitgehalte van CoolStance schadelijk voor mijn paard?
Wanneer u naar het eiwitgehalte van een voeder kijkt, moet u het zien als onderdeel van een compleet dieet. Cool Stance is een eiwitrijk voer (21% ruw eiwit), maar het is ontworpen om te worden gevoerd in combinatie met voeders met een lager eiwitgehalte, zoals grashooi. Als onderdeel van een compleet rantsoen levert CoolStance dus een waardevolle bijdrage aan de eiwitbehoefte van een paard in een rantsoen dat anders marginaal of zelfs eiwitarm zou zijn.  

Aan welke paarden kunt u CoolStance® voeren?
CoolStance® kan aan de meeste soorten paarden worden gevoerd - werkpaarden, paarden op rust en fokpaarden.  CoolStance® kan ook met succes worden gevoerd aan paarden die stofwisselingsstoornissen ontwikkelen of eraan lijden. Het kan worden gevoerd om de insulinegevoeligheid bij alle paarden te helpen handhaven. Veulens kunnen CoolStance® in een voederemmer toegediend krijgen. Het kan ook helpen de conditie van oudere paarden op peil te houden. CoolStance® bevat een laag NSC-gehalte (<12%), wat geschikt kan zijn voor paarden met een risico op insulineresistentie, hoefbevangenheid en spierbevangeheid. Het kan nuttig zijn in het dieet van paarden die lijden aan de ziekte van Cushing om de NSC-opname te verminderen.

Waarom ziet CoolStance er bruin uit?
CoolStance® is bruin omdat het witte vlees van de kokosnoot verhit is tijdens de verwerking om de kokosolie mechanisch te extraheren.

Bevat CoolStance® de schil of het omhulsel?
CoolStance® bevat geen bolster of schil. Het is gemaakt van het witte vlees van de kokosnoot. De grote hoeveelheid vezels (20%) komt uit het vruchtvlees van de kokosnoot.

Hoe levert CoolStance® energie?
CoolStance® levert licht verteerbare energiebronnen uit:

 • Olie - CoolStance® bevat 8-10% olie; middellange-keten-triglyceriden
 • Verteerbare vezels; 
 • Eiwit - CoolStance® bevat de gluconeogene aminozuren asparagine, glutamine, arginine, alanine, valine en serine, die kunnen worden gebruikt om glucose te produceren voor energie.

Waarin verschilt CoolStance® van andere oliezadenmaaltijden?
De oliën in andere maaltijden, zoals soja en koolzaad, bevatten voornamelijk LCFA's (Long Chain Fatty Acids), die meervoudig onverzadigd zijn. Dat betekent dat ze traag verteerd worden en gevoelig zijn voor ranzig worden tijdens de opslag. Sommige in de handel verkrijgbare oliën worden gemaakt van GGO-zaden/granen.

De vetzuren in CoolStance® bestaan voornamelijk uit middellange-keten triglyceriden (MCT) en zijn verzadigd.  Dit betekent dat ze gemakkelijk worden verteerd, door het paard worden opgenomen en tijdens de opslag niet ranzig worden. CoolStance is vrij van GGO's en chemicaliën.

Is CoolStance® smakelijk?
CoolStance® heeft een uniek aroma en een unieke smaak, die de meeste paarden lekker vinden. Een klein aantal paarden kan het product ongewoon vinden en er langzaam aan wennen. Begin met kleine hoeveelheden en bouw het langzaam op. Hou vol, want de resultaten zijn de moeite waard.

Voer je CoolStance® nat of droog?
CoolStance kan droog of als een natte brij worden gevoerd. Sommige paarden geven de voorkeur aan de textuur van CoolStance® als het nat is.

Als CoolStance in water wordt geweekt, zwelt het op tot ten minste 3 keer het volume. 

Als we het droog voeren, en CoolStance zwelt op kan dat kwaad voor mijn paard?
Een van de belangrijkste eigenschappen van CoolStance is dat het in water opzwelt, wat helpt om paarden te rehydrateren. Als CoolStance droog gevoerd wordt, eten de paarden het voer langzamer op, en door de waterbak niet bij de voerbak te zetten, moeten ze weglopen van de voerbakken om water te drinken. Dit helpt om de consumptie te reguleren. Het bevochtigen van voer kan ook stofirritatie voorkomen.

Hoe moet ik CoolStance® bewaren?
Bewaren op een koele, droge plaats uit direct zonlicht.
CoolStance is 24 maanden houdbaar vanaf de verpakkingsdatum. 

Zijn er verschillende soorten Coprameel?
Coprameel is het bijproduct van de extractie van kokosolie, hetzij door mechanische extractie, hetzij door solventextractie (met hexaan). Mechanisch geëxtraheerd copra-maaltijd bevat ongeveer 10-12% kokosolie, terwijl met oplosmiddel geëxtraheerd copra-maaltijd slechts 2% kokosolie bevat. Sommige copra wordt direct boven een vuur gedroogd en heeft een verbrand aroma. Sommige zijn indirect gedroogd door de zon, of op een verwarmingsplaat. CoolStance wordt alleen gemaakt van indirect gedroogde, mechanisch geëxtraheerde copra.


Klik hier voor meer informatie over paardenvoeding afhalen in regio Nijmegen

Let Op! Het is druk!

Het graasmasker seizoen is in volle gang. Door de enorme toeloop aan vragen, kan het soms even duren voor je antwoord op een appje of emailtje ontvangt. Ook telefonisch zijn we zeer beperkt bereikbaar ivm de aard van werkzaamheden. Indien je toch telefonisch contact opneemt vergeet dan niet het telefoonnummer te vermelden bij het inspreken van een voicemailbericht. 

Bedankt voor je begrip!

PS. Heb je vragen over het gebruik van een graasmasker? Check dan ook graasmasker.nl! Hier vind je heel veel informatie!

Verzending

 • Verzonden in 24-48u
 • Brievenbuspakket €4.99
 • Pakket NL vanaf €6.49
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Tip voor het weideseizoen!

 

Optimaliseer de spijsvertering!

Voor je paard weer van het gras gaat genieten is het fijn zijn spijsvertering optimaal te ondersteunen en alvast een zetje in de goede richting te geven. Met de Oost Pruisische kruiden van PerNaturam ondersteun je de enzumatisch vertering en helpt het bij de overgang naar meer jonger gras. Start ongeveer twee weken van te voren.

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss