Unique-horn Hoof Soaking Bag (Hoefzak)

Artikelnummer: UH-SB
Artikel 1 van 10 Volgende
€ 29,95 (inclusief btw)

Unique-horn Hoof Soaking Bag (Hoefzak)

Met de Unique-horn Soaker kun je de hoef van je paard eenvoudig weken en is in te zetten bij hoefzweren, verwondingen, kneuzingen, schimmelinfecties, White Line disease en ernstige rotstraal. Met deze Unique-horn Hoof Soaking Bag wordt het weken van de hoeven van je paard een stuk eenvoudiger, geen gedoe meer met omvallende emmers en dé oplossing voor paarden die het moeilijk vinden in de emmer te blijven staan. 

Vul de zak met een scheutje Unique-horn Pure Hoof Soaker en water en plaats de hoef in de zak. Vervolgens kun je met het touwtje de zak om het been dichttrekken. Met de extra klittenbandsluitingen kun je de Unique-horn Hoof Soaking Bag nog beter dichtmaken. Zo blijft je paard met zijn hoef in het hoefbad, zelfs als hij tijdens het weken een paar stappen zet. Deze hoefzak zou in iedere stal EHBO-uitrusting aanwezig moeten zijn! 

Voordelen van de Unique-horn Hoof Soaking Bag:

 • Door de hoogte kan de hoef weken tot boven de kroonrand: dat is zeker bij een hoefzweer heel belangrijk
 • Professionele kwaliteit; gemaakt van een dikke, stevige, beschermende synthetische stof en de binnenkant is gevoerd met een gecoate laag nylon.
 • Lichtgewicht en opvouwbaar
 • Heeft 3 bevestigingspunten voor een betere pasvorm op de hoef van je paard;
 • Wordt geleverd een inlegzooltje van stevig EVA-schuim. Zo kunnen ook paarden die pijnlijke hoeven hebben zo comfortabel mogelijk staan.

Maten

MaatDiameter binnenzijde Hoogte
  S10 cm20 cm
  M18 cm30 cm
  L25 cm40 cm


Gebruik

 • Het werkt eenvouding, breng de hoefzak aan om de hoef van je paard en vul de zak met water of medicinale oplossing en trek de bandjes aan. 
 • TIP: sla de hoefzak tot halverwege om, voor eenvoudig aantrekken.
 • Let op:  De kit wordt standaard zonder Unique-horn Pure Hoof Soaker hoefbad geleverd, geef hierboven aan als je de Unique-horn Pure Hoof Soaker er bij wenst te ontvangen. Meer informatie over: Unique-horn Pure Hoof Soaker? klik hier
 • Week de hoef niet langer dan 20 tot 30 minuten per keer en houd deze tijd ook bij. Met te kort weken behaal je niet het gewenste resultaat. Laat je paard ook zeker niet de hele dag in de nattigheid staan. 
 • Wanneer er een ontsteking in de hoef zit (bij een hoefzweer of bij hoefbevangenheid) kan koelen prettig zijn voor je paard. De Unique-horn Hoof Soaking Bag kan ook gevuld worden koud water of icepacks. Koel minimaal 10 minuten en houd deze tijd ook bij met een timer (op je telefoon). Korter koelen heeft geen zin.
 • Voor een extra lange levensduur en eenvoudige reiniging raden we aan de hoefzak te gebruiken met de apart verkrijgbare Hoof Wraps Soaker Sacks .
 • Heeft je paard (vermoedelijk) een hoefzweer? Hoefspecialist Klaas Feuth schreef een uitgebreid artikel over de behandeling van hoefzweren bij paarden voor het HoofWear kennispunt.

Week de hoeven bij verschillende hoefproblemen of voor het bekappen
Heeft jouw paard een hoefzweer? We raden je dan aan om de hoef dagelijks één tot twee keer te weken. Ook bij ernstige rotstraal is eenmaal per week een diep reinigend hoefbad aan te bevelen. Weken kan bovendien bij White Line disease, schimmelinfecties, verwondingen door bijvoorbeeld vernagelen en zoolkneuzingen raadzaam zijn. Verder is het in de zomer prettig om voorafgaand aan het bekappen de hoeven van je paard te weken: zo kan je hoefsmid of bekapper gemakkelijker werken.
 

Let Op! Het is druk!

Het graasmasker seizoen is in volle gang. Door de enorme toeloop aan vragen, kan het soms even duren voor je antwoord op een appje of emailtje ontvangt. Ook telefonisch zijn we zeer beperkt bereikbaar ivm de aard van werkzaamheden. Indien je toch telefonisch contact opneemt vergeet dan niet het telefoonnummer te vermelden bij het inspreken van een voicemailbericht. 

Bedankt voor je begrip!

PS. Heb je vragen over het gebruik van een graasmasker? Check dan ook graasmasker.nl! Hier vind je heel veel informatie!

Verzending

 • Verzonden in 24-48u
 • Brievenbuspakket €4.99
 • Pakket NL vanaf €6.49
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Tip voor het weideseizoen!

 

Optimaliseer de spijsvertering!

Voor je paard weer van het gras gaat genieten is het fijn zijn spijsvertering optimaal te ondersteunen en alvast een zetje in de goede richting te geven. Met de Oost Pruisische kruiden van PerNaturam ondersteun je de enzumatisch vertering en helpt het bij de overgang naar meer jonger gras. Start ongeveer twee weken van te voren.

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss