Sorteer op

 

*** UITVERKOCHT ***
​Was je helaas net te laat met bestellen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van toekomstige lezingen en workshops!

 

Lezing: ‘Drie soorten hoefbevangenheid. Of toch vier?'

Door Remco Sikkel - 26 oktober 2018

PaardEerlijk presenteert met trots de eerste editie van PaardEerlijk College: een zeer interessante en unieke lezing verzorgd door auteur en hoefverzorger Remco Sikkel op 26 oktober aanstaande bij ‘Het Gagelgat’ - stichting de Paardenkamp in Soest. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat Remco deze leerzame lezing voor ons wil verzorgen.

Lezing ‘drie soorten hoefbevangenheid. Of toch vier?’
Sinds dr. Chris Pollitt vijftien jaar geleden hoefbevangenheid experimenteel wist te veroorzaken door een grote hoeveelheid fructaan via een neussonde in de maag van paarden te pompen, denken we de grote boosdoener gevonden te hebben. De vraag is alleen of fructaan, dat een paard al grazend binnenkrijgt, wel zo gevaarlijk is.

Als je bedenkt dat tot 90% van alle gevallen van hoefbevangenheid een hormonale oorsprong heeft en fructaan hierbij geen enkele rol speelt, is het op zijn minst opmerkelijk te noemen dat paardeneigenaren nog zo bezorgd zijn als het woord fructaan valt. Om de rol van fructaan op waarde te kunnen schatten zullen we in deze lezing gaan kijken naar de drie totaal verschillende soorten hoefbevangenheid die tegenwoordig onderscheiden worden. En met de winter voor de deur komt ook een vierde vorm aan bod. Een vorm die eigenlijk helemaal geen hoefbevangenheid is: winterbevangenheid.

Over Remco Sikkel
Remco Sikkel is auteur van verschillende zeer complete boeken over hoefbevangenheid. Zijn nieuwste boek 'Hoefbevangenheid: begrijpen, genezen, voorkomen' is dit jaar verschenen. Door het unieke karakter van deze boeken zijn deze inmiddels ook vertaald in Engels en Frans.

Remco is sinds 2002 actief als hoefverzorger en is woonachtig in Frankrijk (lezing is Nederlandstalig). Hierbij krijgt hij veel te maken met hoefbevangen paarden. Het is in zijn ogen opmerkelijk dat zowel de eigenaren van deze paarden als hun dierenarts en hoefsmid vaak (te) weinig weten over dit complexe onderwerp. Met zijn boeken probeert hij hier op een opbouwende manier verandering in te brengen en zoveel mogelijk dieren die aan deze nare aandoening lijden te helpen.

De basis van zijn motivatie ligt in de zuivere fascinatie die hij voor het paard heeft. “Of ik nou bekap of schrijf: ik werk voor het paard. Zijn belangen zijn leidend in mijn beslissingen omtrent de te volgen methode of werkwijze. Daarom schrijf ik niet om de paardeneigenaar, de dierenarts of de hoefsmid naar de mond te praten. En ik ga om die reden niet klakkeloos mee in wijd gedragen vertrouwen in onbewezen alternatieve therapieën. Uiteindelijk is het paard met deze benadering het meest gebaat.”

Over PaardEerlijk College
Nieuw PaardEerlijk College! De lezing van Remco Sikkel is de kick-off van ons nieuwe concept PaardEerlijk College. Met PaardEerlijk College verzorgen we met enige regelmaat lezingen en workshops door gerenommeerde sprekers op het gebied van paardengezondheid en welzijn. Denk hierbij aan auteurs, voedingsdeskundige, hoefverzorgers, paardentandarts, dierenarts, etc. Deze lezingen of workshops vinden plaats op inspirerende locaties centraal gelegen in Nederland of België. We proberen de toegangsprijs zo laag mogelijk te houden en hiermee de gedeelde kennis voor zoveel mogelijk geïnteresseerde toegankelijk te maken. Houd onze agenda in de gaten of klik HIER en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Agenda*
19:00 – 19:30 Ontvangst met koffie/Thee
19:30 – 20:30 Lezing ‘drie soorten hoefbevangenheid. Of toch vier?’ door Remco Sikkel
20:30 – 20:45 Korte pauze
20:45 – 21:30 Lezing ‘drie soorten hoefbevangenheid. Of toch vier?’ door Remco Sikkel
21:30 – 22:00 Uitloop en ruimte voor vragen aan PaardEerlijk

*onder voorbehoud

Aanmelden
Bestel nu jouw ticket voor dit unieke event! Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bestel jouw tickets HIER.

  • Entree: €15,- per persoon, inclusief koffie en thee 
  • Neem de geprinte bestelbevestiging mee of deel deze via jouw mobiele telefoon bij binnenkomst.
  • Let op: tickets zijn alleen online verkrijgbaar en niet aan de deur op de avond van de lezing!

Met deelname aan dit event steun je ook de verzorging van de oude paarden bij stichting de Paardenkamp.

Locatie
Boerderij het Gagelgat – Stichting de paardenkamp
Birkstraat 107 Soest.

Download Routebeschrijving.
Klik hier om de routebeschrijving in PDF formaat te downloaden.

Parkeergelegenheid:
Aan de overzijde van de weg, naast Avia / Restaurant De Korte Duinen is de parkeerweide. Loopafstand naar Het Gagelgat c.a. 100 mtr.

Er is geen parkeergelegenheid op het erf van Boerderij Het Gagelgat. Wel kunt u mensen die mindervalide zijn even afzetten en weer ophalen als u de auto parkeert op onze parkeerweide.

Openbaar vervoer:
NS Station Soest Zuid of NS Station Amersfoort Centraal. Tussen beide stations rijdt buslijn 70 (vanuit Amersfoort Richting Hilversum, Vanuit Soest Zuid richting Amersfoort). U stopt bij de halte Van Lenneplaan (Meubelboulevard Middelman Wonen) en van daaruit is het c.a. 75 meter lopen richting Amersfoort om bij Boerderij Het Gagelgat te komen.

Over PaardEerlijk
PaardEerlijk heeft jarenlang ervaring met graasbeperkingen, verschillende soorten graaskorven en aanverwante problemen. PaardEerlijk verhoogt, met behulp van de producten in haar assortiment, diensten en door informatievoorziening, de kwaliteit van leven van paarden in Nederland. Hiermee dragen we bij aan bewustwording bij paardeneigenaren op het gebied van gezondheid, veiligheid en comfort.
We werken samen met verschillende, nationaal en internationaal hoog aangeschreven professionals en organisaties op dit gebied, denk hierbij aan voedingsdeskundige, paardenwelzijnsorganisaties, hoefverzorgers, opleidingsinstanties, auteurs, natuurgeneeskundig therapeuten en paardentandartsen.
PaardEerlijk draagt met haar kennis ook bij aan diverse artikelen in landelijke media en aan erkende opleidingen (o.a. Aeres training centre Barneveld: Paardenvoeding 4 - Voeding van het paard met onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid.)

Door verhoging van kennis en bewustwording bij paardeneigenaren willen we het aantal gevallen van hoefbevangenheid terugdringen.

Vit E - juist in januari!

Veel paarden krijgen in de winter geen gras of ander vers groen ruwvoer. Gemiddeld slaat een paard voor ongeveer vier maanden aan vit E op. Als je paard in oktober van het gras af is gegaan kan het extra zinvol zijn om deze vitamine juist nu extra aan te vullen.

vit E olie voor paarden

Natuurlijk vit E paard

Meer informatie

Koop hem nu!

Vers van de drukker! Het nieuwe magazine van Vanuit Het Paard!

Magazine Huisvesting vanuit het paard

Bestel hem snel met introductie korting!

Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €4.99
  • Pakket NL vanaf €6.49
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Voor in de winter!

PerNaturam Wilde Bessen!

Voor extra vitamine C en vitale plantenstoffen!

Pernaturam wilde bessen voor vitamine C

 

Nieuw!

Coolstance Copra

Coolstance copra ook bij paardeerlijk nijmegen

 

Pferdgerecht - Futter Natur

Pferd Gerecht Futter Natur

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Corona-info

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss