Sorteer op

PaardEerlijk Graasmasker Consult / themadag bij jou op stal

Ongemerkt zijn veel paarden in Nederland te dik.  Door de jaren heen is een vertekend beeld ontstaan ten aanzien van een gezond gewicht bij paarden. We zijn gewend geraakt aan een iets ronder en voller paard. Daarbij is de kwaliteit van de weide de laatst decennia enorm acheruit gegaan en leven veelal te veel paarden op een te kleine oppervlakte waardoor het weiland geen kans krijgt zicht te herstellen, gras geen kans krijgt zich te ontwikkelen en diversiteit geen mogelijkheid heeft gehandhaafd te blijven. Dit resulteert in een eenzijdige voedingsbron, rijk aan ongezonde suikers.

Als je er eenmaal achterkomt dat jouw paard eigenlijk te dik is of aan het worden is, is het goed om dat niet te negeren en daar iets aan te gaan doen. Je hebt helaas niet altijd de mogelijkheid om je paard ergens anders te huisvesten, of het weidebeheer aan te passen. Een graasmasker kan dan een goede uitkomst bieden. Het liefst zien we het graasmasker als tijdelijke maatregel ter overbrugging naar een aangepaste situatie. Maar mocht daar geen mogelijkheid toe zijn dan is het goed te zorgen voor een oplossing die het minst storend is voor je paard.

Besef goed dat je bij het inzetten van een graasmasker, ingrijpt in de voedselvoorziening van jouw paard en dat je dit goed in de gaten moet houden. Ongemerkt ligt ondervoeding op de loer en dat is natuurlijk ook niet wat je wilt. Daarnaast kunnen er bij het dragen van een graasmasker ook andere factoren zijn die het welzijn van jouw paard nadelig kunnen beinvloeden. Denk hierbij aan huidproblemen, het ontstaan van tandschade, verstoorde sociale interactie en de psychosociale toestand van het paard zelf.

Is jouw paard te dik en weet je niet goed hoe je dit moet gaan aanpakken? Dan helpen wij je graag verder! Een paard laten afvallen middels een graasmasker is soms niet zo eenvoudig en er kunnen veel vragen spelen. Omdat er vaak heel wat tijd in een consult gaat zitten en het probleem op een stalling zich vaak voordoet bij meerdere paarden op een locatie werk ik enkel met een meervoudig consult of themadag. 

Mogelijkheden voor consultatie

Graasmaskerconsult op locatie

 

Graasmasker themadag op locatie

 

Tarieven

De tarieven in de afsprakenplanner geven enkel een tarief voor een enkel consult weer of het tarief voor de lezing als onderdeel van een consultdag. De volledige tarievenlijst is te raadplegen op de tarievenpagina of klik hier

Afspraak maken

Maak een afspraak in de planner bovenaan.

In verband met de beperkte beschikbare tijd zijn er relatief weinig momenten voor een afspraak op locatie. De planner geeft de beschikbare moment weer. Periodiek worden deze momenten aangevuld. 

  • Mocht een afspraak, om wat voor reden dan ook, van onze kan niet door kunnen gaan dan plannen we zo snel mogelijk een ander moment.
  • Twijfel je over de gezondheid van je paard of maak je je ernstig zorgen? Raadpleeg dan altijd een dierenarts en wacht ons gespreksmoment niet af. 
  • Ben je zelf verhinderd op het afgesproken moment, geef dit dan optijd door, bij consulten op locatie 24 uur voor aanvang van de afspraak.
  • Indien je afmelding binnen 24 uur voor aanvang van je afspraak binnenkomt zijn we genoodzaakt een basistarief van €30,- in rekening te brengen.

Paardeerlijk diensten

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €5.49
  • Pakket NL vanaf €6.99
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Bessentijd!

September en het najaar zijn bij uitstek de tijd om je paard bessen te voeren. In de natuur vind je nu veel bramen, rozenbottels en andere lekkernijen. PerNaturram maakt het je gemakkelijk door een heerlijke mix in een zakje te stoppen!

 

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel