Sorteer op

PaardEerlijk Graasmasker Consult / themadag bij jou op stal

Ongemerkt zijn veel paarden in Nederland te dik.  Door de jaren heen is een vertekend beeld ontstaan ten aanzien van een gezond gewicht bij paarden. We zijn gewend geraakt aan een iets ronder en voller paard. Daarbij is de kwaliteit van de weide de laatst decennia enorm acheruit gegaan en leven veelal te veel paarden op een te kleine oppervlakte waardoor het weiland geen kans krijgt zicht te herstellen, gras geen kans krijgt zich te ontwikkelen en diversiteit geen mogelijkheid heeft gehandhaafd te blijven. Dit resulteert in een eenzijdige voedingsbron, rijk aan ongezonde suikers.

Als je er eenmaal achterkomt dat jouw paard eigenlijk te dik is of aan het worden is, is het goed om dat niet te negeren en daar iets aan te gaan doen. Je hebt helaas niet altijd de mogelijkheid om je paard ergens anders te huisvesten, of het weidebeheer aan te passen. Een graasmasker kan dan een goede uitkomst bieden. Het liefst zien we het graasmasker als tijdelijke maatregel ter overbrugging naar een aangepaste situatie. Maar mocht daar geen mogelijkheid toe zijn dan is het goed te zorgen voor een oplossing die het minst storend is voor je paard.

Besef goed dat je bij het inzetten van een graasmasker, ingrijpt in de voedselvoorziening van jouw paard en dat je dit goed in de gaten moet houden. Ongemerkt ligt ondervoeding op de loer en dat is natuurlijk ook niet wat je wilt. Daarnaast kunnen er bij het dragen van een graasmasker ook andere factoren zijn die het welzijn van jouw paard nadelig kunnen beinvloeden. Denk hierbij aan huidproblemen, het ontstaan van tandschade, verstoorde sociale interactie en de psychosociale toestand van het paard zelf.

Is jouw paard te dik en weet je niet goed hoe je dit moet gaan aanpakken? Dan helpen wij je graag verder! Een paard laten afvallen middels een graasmasker is soms niet zo eenvoudig en er kunnen veel vragen spelen. Omdat er vaak heel wat tijd in een consult gaat zitten en het probleem op een stalling zich vaak voordoet bij meerdere paarden op een locatie werk ik enkel met een meervoudig consult of themadag. 

Mogelijkheden voor consultatie

Graasmaskerconsult op locatie

 

Graasmasker themadag op locatie

 

Tarieven

De tarieven in de afsprakenplanner geven enkel een tarief voor een enkel consult weer of het tarief voor de lezing als onderdeel van een consultdag. De volledige tarievenlijst is te raadplegen op de tarievenpagina of klik hier

Afspraak maken

Maak een afspraak in de planner bovenaan.

In verband met de beperkte beschikbare tijd zijn er relatief weinig momenten voor een afspraak op locatie. De planner geeft de beschikbare moment weer. Periodiek worden deze momenten aangevuld. 

  • Mocht een afspraak, om wat voor reden dan ook, van onze kan niet door kunnen gaan dan plannen we zo snel mogelijk een ander moment.
  • Twijfel je over de gezondheid van je paard of maak je je ernstig zorgen? Raadpleeg dan altijd een dierenarts en wacht ons gespreksmoment niet af. 
  • Ben je zelf verhinderd op het afgesproken moment, geef dit dan optijd door, bij consulten op locatie 24 uur voor aanvang van de afspraak.
  • Indien je afmelding binnen 24 uur voor aanvang van je afspraak binnenkomt zijn we genoodzaakt een basistarief van €30,- in rekening te brengen.

Paardeerlijk diensten

Gratis verzending vanaf €100,-

Nieuw; gratis verzending bij bestellingen binnen Nederland* vanaf €100,-!

Gratis verzending bij bestellingen binnen België vanaf €150,-!

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

We gaan verhuizen

Vooraankondiging sluiting i.v.m. verhuizing

In de periode van 16 februari t/m 24 februari worden geen bestellingen verstuurd. 

Begin het jaar goed!

Met deze leuke jaarkalender van Paarden Plant wordt seizoensvoeren nog gemakkelijker! Met veel tips over geschikt eetbare planten en het aanleggen door het jaar heen!

Paard en plant jaarkalender

Meer informatie

Ondersteun de weerstand!

De winter is (in de natuur) de tijd van het teren op de reserves. Niet alleen op het gebied van energie maar ook vitamines en andere waardenvolle stoffen van planten. Veel paarden hebben in de winter geen of minder weidegang en dan worden eigen voorraden opgeslagen vitaminen verbruikt. Wordt je paard snel te dik en geef je daarom minder voeding dan is de kans groot dat je paard te korten oploopt. Kies in plaats van reguliere voeders voor een goede balancer! Dan voer je compleet zonder energie toe te voegen.

Equilin bijvoorbeeld!

Meer informatie

Opruiming

Op zoek naar een koopje?

Meer Info

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €5.49
  • Pakket NL vanaf €6.99
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2023 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel