PaardEerlijk Graasmasker Consult / themadag bij jou op stal

Ongemerkt zijn veel paarden in Nederland te dik.  Door de jaren heen is een vertekend beeld ontstaan ten aanzien van een gezond gewicht bij paarden. We zijn gewend geraakt aan een iets ronder en voller paard. Daarbij is de kwaliteit van de weide de laatst decennia enorm acheruit gegaan en leven veelal te veel paarden op een te kleine oppervlakte waardoor het weiland geen kans krijgt zicht te herstellen, gras geen kans krijgt zich te ontwikkelen en diversiteit geen mogelijkheid heeft gehandhaaft te blijven. Dit resulteerd in een eenzijdige voedingsbron, rijk aan ongezonde suikers.

Als je er eenmaal achter komt dat jouw paard eigenlijk te dik is of aan het worden is, is het goed om dat niet te negeren en daar iets aan te gaan doen. Je hebt helaas niet altijd de mogelijkheid om je paard ergens anders te huisvesten, of het weidebeheer aan te passen. Een graasmasker kan dan een goede uitkomst bieden. Het liefst zien we het graasmasker als tijdelijke maatregel ter overbrugging naar een verbeterde situatie. Maar mocht daar geen uitzicht op zijn dan is het goed te zorgen voor een oplossing die het minst storend is voor je paard.

Besef goed dat je bij het inzetten van een graasmasker, ingrijpt in de voedselvoorziening van jouw paard en dat je dit goed in de gaten moet houden. Ongemerkt ligt ondervoeding op de loer en dat is natuurlijk ook niet wat je wilt. Daarnaast kunnen er bij het dragen van een graasmasker ook andere factoren zijn die het welzijn van jouw paard nadelig kunnen beinvloeden. Denk hierbij aan huidproblemen, het ontstaan van tandschade, verstoorde sociale interactie en de psychosociale toestand van het paard zelf.

Is jouw paard te dik en weet je niet goed hoe je dit moet gaan aanpakken? Dan helpen wij je graag verder! Een paard laten afvallen middels een graasmasker is soms niet zo eenvoudig en er kunnen veel vragen spelen. Omdat er vaak heel wat tijd in een consult gaat zitten en het probleem op een stalling zich vaak voordoet bij meerdere paarden op een locatie werk ik enkel met een groepsconsult of themadag. 

Mogelijkheden voor consultatie

Mogelijkheid 1: Themadag bij jou op stal

  • We starten de dag met een informatieve lezing over overgewicht en het gebruik van een graasmasker (hierbij komen ook epigenetsiche factoren aan bod)
  • Daarna volgen persoonlijke consultmomenten voor minimaal 4 en maximaal 5 paarden.
  • Er kan gekozen worden voor een graasmaskerconsult of voedingsconsult (of combi van beide). Bij een voedingsconsult zal de intake ter plekke plaatsvinden, ook zal ik je van te voren een vragenlijst toesturen. Het uiteindelijke advies werk ik thuis uit en ontvang je later per email.

Mogelijkheid 2: Meerdere consulten binnen jouw regio

  • Wil je geen thema dag organiseren maar wel een 'los' consult? Dan kun je ook met meerdere paardeneigenaren in jouw regio een 'dag' boeken. Je vindt dan zelf een aantal geinteresseerden binnen een straal van +-15 km rond jouw standplaats.
  • Vanaf 3 paarden en maximaal 3 locaties binnen de aangegeven straal.
  • Dit kan een graasmaskerconsult of voedingsconsult betreffen (of combi van beide).

Afspraak maken

Mogelijke data voor 2022 komen in de loop van januari online.

 

 

Vit E - juist in januari!

Veel paarden krijgen in de winter geen gras of ander vers groen ruwvoer. Gemiddeld slaat een paard voor ongeveer vier maanden aan vit E op. Als je paard in oktober van het gras af is gegaan kan het extra zinvol zijn om deze vitamine juist nu extra aan te vullen.

vit E olie voor paarden

Natuurlijk vit E paard

Meer informatie

Koop hem nu!

Vers van de drukker! Het nieuwe magazine van Vanuit Het Paard!

Magazine Huisvesting vanuit het paard

Bestel hem snel met introductie korting!

Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €4.99
  • Pakket NL vanaf €6.49
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Voor in de winter!

PerNaturam Wilde Bessen!

Voor extra vitamine C en vitale plantenstoffen!

Pernaturam wilde bessen voor vitamine C

 

Nieuw!

Coolstance Copra

Coolstance copra ook bij paardeerlijk nijmegen

 

Pferdgerecht - Futter Natur

Pferd Gerecht Futter Natur

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Corona-info

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss