Sorteer op

PaardEerlijk Graasmasker Consult

Op dit monent is het helaas niet mogelijk om een afspraak te maken. Excuus voor het ongemak.

Is jouw paard te dik en weet je niet goed hoe je dit moet gaan aanpakken? Dan helpen wij je graag verder! Een paard laten afvallen middels een graasmasker is soms niet zo eenvoudig. Er komen vaak veel vragen naar boven: Is een graasmasker niet zielig? Kan ik een graasmasker gewoon om doen? Is het graasmasker geschikt voor 24/7 weidegang? Wanneer zit een masker eigenlijk goed? Help, mijn paard kreeg in het verleden schuurplekken van een graasmasker en heb hem toen afgedaan maar eigenlijk kan hij niet zonder, wat nu? Met al deze vragen (en meer) kun je bij ons terecht. 

Ongemerkt zijn veel paarden in Nederland te dik. Door de jaren heen is een vertekend beeld ontstaan ten aanzien van een gezond gewicht bij paarden. We zijn gewend geraakt aan een iets ronder en voller paard.  Als je er eenmaal achter komt dat jouw paard eigenlijk te dik is, is het goed om dat niet te negeren en daar iets aan te gaan doen. Je hebt helaas niet altijd de mogelijkheid om je paard ergens anders te huisvesten, een graasmasker kan dan een goede uitkomst bieden. Jouw paard kan lekker naar buiten in de kudde en jij hoeft je minder zorgen te maken over zijn gewicht. Waar nodig in combinatie met enkele minimale aanpassingen in het voedermanagement. Wel is het goed je te beseffen dat je bij het inzetten van een graasmasker, ingrijpt in de voedselvoorziening van jouw paard en dat je dit goed in de gaten moet houden. Ongemerkt ligt ondervoeding op de loer en dat is natuurlijk ook niet wat je wilt. Daarnaast kunnen er bij het dragen van een graasmasker ook andere factoren zijn die het welzijn van jouw paard nadelig kunnen beinvloeden. Denk hierbij aan huidproblemen, het ontstaan van tandschade, verstoorde sociale interactie en de psychosociale toestand van het paard zelf. Dit zijn allemaal factoren waarmee wij rekening houden in ons advies. Tijdens het consult bieden we jou diverse 'tips en tricks' waarmee dergelijke nadelige effecten tot een minimum worden beperkt.

Je hebt de keuze uit verschillende adviesmogelijkheden. Soms wil je graag de graasmaskers even vast houden, bekijken en vind je het fijn als alles meteen goed past en is afgesteld. Dan is een graasmasker consult een goede keuze. Ik kom dan bij je langs met de modellen van jouw voorkeur en we passen samen de verschillende modellen door. Uiteraard kijken we ook naar de huisvesting en het ranstoen en kunnen we je hierin een basisadvies geven zodat je zeker weet dat je jouw paard of pony van een 'eerlijke' graasbeperking voorziet. Ook geef ik je tips en tricks ter voorkoming van veel voorkomende graasmasker problemen.

 

Afspraak maken?

Bestel hierboven het consult en wij nemen contact met je op voor het plannen van een afspraak. Of stuur een e-mailtje met daarin je vraag en stallings gegevens.

Tarieven

Consult 1e paard €49,-
2e en volgende paard zelfde eigenaar, zelfde adres €25,- per paard
Bij meerdere consulen per adres/stal: per paard/eigenaar combi geldt het basistarief van €49,- per paard. Voorrijkosten kunnen worden gedeeld.

Voorrijkosten

Helaas zijn we genoodzaakt ons werkgebied te beperken tot max 50km ( enkele reis, route via Google) rondom Molenhoek.

 Voorrijkosten
 Reisafstand tot consultadres vanaf Molenhoek*
 Prijs
 (inc btw)
 Tot 15 km geen  reiskosten
 15 - 25 km €12,50
 25 - 50 km €25,00

 

 

 Gerekend vanaf postcode 6584CL tot de postcode van het consultadres met Google Maps (op snelste route).


Indien je een afspraak wilt annuleren, dan horen wij dit graag zo spoedig mogelijk. Een afspraak dient minimaal 24 uur van te voren te worden afgezegd. Bij geen of een te late afzegging behouden wij het recht de kosten van het consult in rekening te brengen.

Vragen?
Stuur een e-mailtje naar info@paardeerlijk.nl, we helpen je graag!

graasmaskerconsult

 

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €4.49
  • Pakket NL vanaf €5.99
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Equifyt - Voeding uit de natuur!

Gezonde voeding die de seizoenen volgt! 

Equifyt paardenvoeding

Verdeelpunt regio Nijmegen/ Malden/ Heumen/ Groesbeek/ Milsbeek / Mill / Gassel e.o.

Afhalen op afspraak of regionaal gratis bezorgd vanaf €45,- 
Verzending per 20kg zak €5,99

​Meer informatie

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Corona-info

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2021 PaardEerlijk | sitemap | rss