Hoof-Stuff - Red Horse (hoef-klei met vezels)

Artikelnummer: RH-HS-190
Vorige Artikel 13 van 31 Volgende
€ 22,95 (inclusief btw)

Hoof-Stuff - Red Horse  

Hoof Stuff is een antifungale (antischimmel) en antibacteriële pasta om holtes en scheuren in hoeven te verzorgen, te beschermen en schimmels en bacteriën te elimineren. Hoof-Stuff wordt onder andere toegepast bij scheuren, holtes en groeves in de (zool van de) hoef, hoefzweren, White line disease, abcessen en rotstraal. 

Door de vezelstructuur blijft Hoof-Stuff langdurig zitten in diepe scheuren, groeves en holtes.

Hoof-Stuff wordt gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. Hoof-Stuff is makkelijk te gebruiken, veilig en niet giftig. De actieve ingrediënten werken niet alleen om schadelijke schimmels en bacteriën te elimineren maar bevorderen ook natuurlijke herstel naar gezond weefsel.

Ongepasteuriseerde honing is een van de basis-ingrediënten van Hoof-Stuff en zorgt voor een verhoogde antibacteriële, antifungale en antiseptische werking, daarnaast blijft door dit ingrediënt Hoof-Stuff nog beter op zijn plek!

Wij adviseren Hoof-Stuff te gebruiken bij diepere/ nauwere holtes. Bij ondiepe/ oppervlakkige gaten adviseren we Artimud te gebruiken.

Inhoud verpakking: 190ml

Samenstelling

  • Ongepasteuriseerde Honing – Zorgt voor een antibacterieel, antifungale en antiseptische werking en zorgt daarnaast ook voor een goede, plakkerige consistentie waardoor het product extra goed blijft zitten.
  • Zinkoxide – Heeft een antibacteriële aard en het vermogen om hoefvernieuwing te bevorderen.
  • Natuurlijke vezels – Zorgen ervoor dat de andere ingrediënten goed in de holtes blijven, daarnaast zorgen de vezels voor een 'positieve druk' vanuit de binnenkant van de hoef en stimuleren hiermee de natuurlijke hergroei van gezond weefsel.

Red Horse Products voegt niets toe aan dit product om het volume te vergroten of het goedkoper te kunnen produceren. Ieder ingrediënt is alleen toegevoegd vanwege haar eigen unieke eigenschappen met als enige doel om bij te dragen aan het daadwerkelijk oplossen van het probleem waarvoor het product is ontwikkeld.

Gebruik

Spoel de holte uit met Sole Cleanse en verwijder zoveel mogelijk vuil. Open het potje Hoof-Stuff, maak de waslaag open met een (schone) hoevenkrabber en haal wat Hoof-Stuff uit het potje. Vul vervolgens de holte, met behulp van een hoevenkrabber, met Hoof-Stuff. Soms kan de holte erg gevoelig of diep zijn, we adviseren in dat geval om Hoof-Stuff dan niet te hard aan te duwen.

Voor groeves en holtes in het midden van de straal kan het nuttig zijn om wat Hoof-Stuff aan de achterkant te laten uitsteken zodat het later eenvoudig te verwijderen is. 

Verwijder de Hoof-Stuff na 24 uur met een schone hoevenkrabber. Vul de holte vervolgens opnieuw met Hoof-Stuff. 

  • Is de Hoof-Stuff die je eruit hebt gehaald schoon? Dan kan je de Hoof-Stuff nu langer laten zitten dan de eerste 24u. 
  • Is de Hoof-Stuff die je eruit hebt gehaald vuil? Vervang de Hoof-Stuff dan vaker, bijvoorbeeld iedere 12u, totdat de Hoof-Stuff er schoon uitkomt. 

Hoe vaak de Hoof-Stuff vernieuwd moet worden hangt erg af van omgevingsfactoren en de conditie van de hoef.

 

Vragen

Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen, we helpen graag!

Let Op! Het is druk!

Het graasmasker seizoen is in volle gang. Door de enorme toeloop aan vragen, kan het soms even duren voor je antwoord op een appje of emailtje ontvangt. Ook telefonisch zijn we zeer beperkt bereikbaar ivm de aard van werkzaamheden. Indien je toch telefonisch contact opneemt vergeet dan niet het telefoonnummer te vermelden bij het inspreken van een voicemailbericht. 

Bedankt voor je begrip!

PS. Heb je vragen over het gebruik van een graasmasker? Check dan ook graasmasker.nl! Hier vind je heel veel informatie!

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €4.99
  • Pakket NL vanaf €6.49
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Tip voor het weideseizoen!

 

Optimaliseer de spijsvertering!

Voor je paard weer van het gras gaat genieten is het fijn zijn spijsvertering optimaal te ondersteunen en alvast een zetje in de goede richting te geven. Met de Oost Pruisische kruiden van PerNaturam ondersteun je de enzumatisch vertering en helpt het bij de overgang naar meer jonger gras. Start ongeveer twee weken van te voren.

Meer informatie

De #1 'Sheddingtool'! Help je paard effectief uit zijn winterjas!

paard verharen door wintervacht

Nu met 20% korting!

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss