Voedingsadvies

Paardenvoeding... het klinkt zo simpel maar zo gemakkelijk is het niet altijd. In een sterk concurrerende markt vliegt de ene aanbeveling na de andere om je oren. Het aanbod is gigantisch en allemaal beweren ze dat dit type voeder echt het beste is voor je paard. 

Daarentegen zien we helaas dat steeds meer paarden in de problemen komen. Stofwisselingsziekten, metabolische problemen, darmproblemen, maag-darmzweren en een steeds groter groeiende groep paarden met ernstig overgewicht. Meer en meer paarden raken insulineresistent en/of hoefbevangen en voor mijn gevoel ontstaan deze problemen ook op steeds jongere leeftijd.

Onze visie

We vinden het belangrijk om het paard ook echt als paard te bekijken. Waar ligt de oorsprong en welke behoeften horen daarbij? En hoe kunnen we binnen de beschikbare voeders en gewassen een paard zo voeden dat het zijn natuur zo goed mogelijk benadert. Hierbij zien we het paard als geheel en letten we ook op hele subtiele signalen. Ook houden we rekening met het totaalplaatje van kudde, huisvesting, training en management.

Waarom PaardEerlijk

Tegenwoordig zien we een wildgroei aan paardenvoedingsadviseurs of mensen die zich een 'expert' noemen zonder dat de achtergrond duidelijk is. Daarbij gaan er veel verschillende visies over bepaalde voedermiddelen de ronde, die niet altijd juist of gegrond zijn door bijvoorbeeld gebrek aan onderbouwing of wetenschappelijk onderzoek. Wat moet je nu volgen en wat niet? Wij zijn graag transparant over de herkomst van onze kennis en de ontwikkeling van onze visie. Meer hierover vind je op onze 'over ons' pagina. 

Zie jij door de bomen het bos niet meer? We helpen je graag met een van onze diensten.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Afhankelijk van je situatie en wens kunnen we je op verschillende manieren helpen. Van basisadvies tot uitgebreid (epigenetisch orthomoleculair) advies bij diverse gezondheidsklachten.

basis voedingsadvies voor paarden

orthomoleculair voedingsadvies voor paarden

voedingsadvies op locatie

telefonisch voedingsconsult paard

 

paardenvoedingsadvies

 

 

 

Bekijk de cadeaupagina!

Cadeaupagina paardeerlijk

Meer info

Opruiming

najaarsopruiming paardeerlijk

Meer Info

Belangrijk nieuws

Afgelopen zaterdag (15 oktober) hebben we belangrijk nieuws gedeeld m.b.t. ons voederassortiment via onze nieuwsbrief. Alle zakken zwaarder dan 10kg gaan uit assortiment.

Lees hier de hele nieuwsbrief.

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €5.49
  • Pakket NL vanaf €6.99
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Bessentijd!

September en het najaar zijn bij uitstek de tijd om je paard bessen te voeren. In de natuur vind je nu veel bramen, rozenbottels en andere lekkernijen. PerNaturram maakt het je gemakkelijk door een heerlijke mix in een zakje te stoppen!

 

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel