Over PaardEerlijk

Steeds meer paarden zijn te dik en dat kan voor veel vragen, zorgen of frustratie zorgen bij de eigenaar. Hoe pak je dit nu aan en waar moet ik beginnen. Graag helpen we je op weg met deze vraagstukken. Daarbij vinden we het belangrijk niet alleen naar het graasmasker te kijken maar nemen we graag de hele situatie onder de loep. Hier hoort, naar onze mening, ook zeker voeding en weidebeheer/huisvesting bij.  

We hebben inmiddels jarenlange ervaring met graasbeperkingen, verschillende soorten graasmaskers en aanverwante problemen. Afgelopen jaren hebben we diverse opleidingen gevolgd om je op een zo goed en compleet mogelijke wijze te kunnen helpen en adviseren. 

 

Wie zijn we?

Karlijn

Ik ben Karlijn en woon samen met mijn man (Rick) en twee zoons in Afferden. Van oorsprong ben ik allround operatieassistent maar inmiddels heeft dat beroep plaatsgemaakt voor het runnen van een eigen bedrijf: PaardEerlijk. Ik heb na de zoektocht en opgedane ervaring met mijn eigen paard enorm de behoefte gevoeld ook anderen op dit vlak te willen helpen. De ellende van een hoefbevangen paard en de daarbij behorende zorgen, in combinatie met de onzekerheid die de wisselende informatie van dierenartsen, hoefsmeden en internet met zich meebrengt, maken het er niet makkelijker op. Uiteindelijk kwam ik tot de pijnlijke conclusie.... Ik heb het zelf laten gebeuren. Onwetend en nooit bedoeld maar jarenlang heb ik onvoldoende acht geslagen op de voeding. Wel vocht ik al jaren tegen het overgewicht van ons paard, versleten we het ene graasmasker na het andere en was ik alsmaar aan het proberen de bijkomende problemen als schuurplekken binnen de perken te houden. Maar alleen dat was niet genoeg om haar van een hoefbevangenheid te behoeden. Voeding speelt een veel grotere rol in de gezondheid. En daar help ik anderen nu graag bij.

Opleidingen

2022 Orthomoleculaire vervolgopleiding - Blauwe Hengst
2021 Epigenetisch Orthomoleculair Consulent voor paarden - Jaaropleiding Blauwe Hengst
2021 Gemmotherapie 1 - Blauwe Hengst
2020 Themadag Insulineresitentie - Blauwe Hengst
2020 Thema en praktijkdag Natuurlijke paardenvoeding - Blauwe Hengst
2019 Intensief hoefseminar, twee dagen - Lennart Denkhaus, Europäisches Institut für Pferdephysiologie (E.I.P.P.) 
2019 Lezing Hoefbevangenheid - Remco Sikkel
2019 Paardenvoeding 3, Voeding van het paard met spier en locomotieproblemen en problemen aan het maag- darmkanaal - Equivado / Aeres training Centre Barneveld
2016 Lezing Insulineresistentie en staart en manen eczeem - Eric Laarakker, Den hoek
2016 Paardenvoeding 4, Voeding van paarden met onder- en overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid - Equivado / Cursuscentrum dierverzorging Barneveld
​2016 Paardenvoeding 2, Voeding van het gezonde sportpaard - Equivado / Cursuscentrum dierverzorging Barneveld
​2016 Basisopleiding Paardenvoeding - David van Doorn, Equivado / Anivado

Congressen

2019 The Equine Health & Nutrition congress, 9e edititie te Utrecht
2017 The Equine Health & Nutrition congress, 8e edititie te Antwerpen

 

Wie is Rick?

Rick is adviseur en projectmanager in de gezondheidszorg en helpt mij op de achtergrond mee. In zijn vrije tijd regelt hij technische website vraagstukken en helpt hij mee op diverse vlakken. We hebben samen de complete Equivado voedingsopleiding bij David van Doorn afgerond en we bezoeken graag samen verschillende congressen. Met zijn achtergrondkennis en gedeelde liefde voor paarden kunnen we samen heel goed brainstormen en overleggen over vraagstukken en de koers van PaardEerlijk.

 

Voor Wie?

Onze website is er voor de bewuste paardeneigenaar die op zoek is naar verandering. In ons assortiment tref je enkel pure producten die met de juiste intentie zijn samengesteld of vormgegeven. Op onze informatie pagina helpen we je alvast een stukje op weg als je op zoek bent naar informatie over graasmaskers. Staat je vraag of antwoord er niet bij of lees je liever vanaf papier dan is wellicht ons boekje een aanrader. Het betreft een compacte gids met veel basisinformatie over hoe je een graasmasker kunt inzetten en waar je allemaal rekening mee kunt houden. 

Boek over graasmasker voor paard

Meer informatie

 

Overige diensten

Ook kun je bij ons terecht voor (Orthomoleculair) Voedingsadvies voor je paard. Meer informatie hierover en wat het voor je paard kan doen volgt binnenkort. Daarnaast kan ik op consult komen of kun je een telefonisch consult aanvragen. Ook hierover volgt binnenkort meer informatie.

 

In contact blijven?

Volg ons op Facebook of Instagram! Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer informatie nodig?

antwoord op alle vragen over graasmaskers

Ga naar graasmasker.nl

Gratis verzending vanaf €100,-

Nieuw; gratis verzending bij bestellingen binnen Nederland* vanaf €100,-!

Gratis verzending bij bestellingen binnen België vanaf €150,-!

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Begin het jaar goed!

Met deze leuke jaarkalender van Paarden Plant wordt seizoensvoeren nog gemakkelijker! Met veel tips over geschikt eetbare planten en het aanleggen door het jaar heen!

Paard en plant jaarkalender

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

De perfecte aanvulling op weidegang!

Veel paarden kampen in de zomer met een overmaat aan energie en worden daarom te dik. Krachvoer wordt bij te dikke paarden vaak naar beneden bijgesteld, maar wist je dat je dan je paard niet volledig voorziet in vitamines en mineralen?

Krachtvoer is voor de meeste paarden helemaal niet nodig. Ook niet als je paard een beetje moet werken of als je regelmatig rijdt. Gematigde weidegang, goed ruvoer en een fijne balancer kunnen veel betekeken voor de gezondheid en energie! 

Equilin Balancer is daar een goed voorbeeld van!

Meer informatie

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €5.49
  • Pakket NL vanaf €6.99
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2023 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel