Afstelling en onderhoud van het AS das pferd graasmasker

 

Afstellen het halster van het graasmasker

 1. Start met het op maat maken van de bakstukken van het halster van de graaskorf, neem hierbij een goed passend halster als voorbeeld.
 2. Hierna maak je het kopstuk op maat (deze is zeer ruim verstelbaar). Probeer tussentijds of de juiste maat is bereikt. Zorg ervoor dat er een vingerdikte aan ruimte is tussen de bodem van de graaskorf en de lippen van het paard.
 3. Check of de mand van de graaskorf de juiste maat heeft voor je paard. Steek minimaal 3 a 4 vingers tussen de bovenrand van het masker en de neus. Deze ruimte is nodig om het paard ongehinderd te kunnen laten kauwen. Rond de neus mag ruimte zichtbaar zijn.
 4. Maak hierna de keelriem op maat door de passanten te verschuiven. Mocht je paard het graasmasker gemakkelijk afwerpen verschuif dan de onderste passant verder richting de keel. De keelriem mag aangesloten zitten over de wangen maar mag het paard niet belemmeren met ademen.

 

Tips en Tricks voor optimale graasmasker afstelling!

 • Zorg er voor dat de Keelriem aangesloten achter de kaakrand ligt zoals op de foto. Dit voorkomt gemakkelijk afwerpen!
 • Bij een uitbundige maantop kun je ook de manen net achter de oren kort weg knippen, zo kan de afstelling nog meer aangesloten worden en wordt de kans op afglijden nog kleiner.
 • Bij paarden met een brede kaak als fjorden of haflingers kan de keelriem mogelijk tekort zijn om het passantje helemaal tot boven te schuiven. Hierdoor gaat het masker naar achter kantelen wat eventueel afwerpen vergemakkelijkt. Laat in dat geval het passantje laag zodat de keelriem in een V-vorm loopt en gebruik een los verkrijgbare verstelbare keelriem om afglijden van het kopstuk te voorkomen. 

 

Onderhoud van AS Das pferd im blick graasmasker 

Onderhoud de AS dAs Pferd im blick graaskorf regelmatig om de levensduur van de korf te verlengen. Reinig de korf regelmatig met een beetje water, een vochtige doek en eventueel met een milde lederzeep. Breng hierna een voedende beschermlaag aan met een lederverzorgingsproduct. Omdat de graaskorf wordt gebruikt tijdens het eten en dicht bij de mond gedragen wordt adviseren we een natuurlijk lederverzorgingsproduct te kiezen zonder chemische toevoegingen die mogelijk schadelijke kunnen zijn voor het paard. Bv Magic Genial.

 

Oplossing bij loskomende inlegplaten

Leder is een natuurproduct en door vocht en warmte invloeden tijdens het gebruik onder verschillende weersomstandigheden kan een leren inlegplaat iets gaan krimpen of krullen. Dit is een natuurlijk proces en beinvloed de beschermende werking verder niet. Om het loskomen van de inlegplaten te voorkomen en de inlegplaat veilig op zijn plek te houden adviseren we de inleg plaat vast te maken middels tyrips op de in de foto getoonde punten. Zorg er voor dat de sluiting van de tyrips altijd aan de onderkant van de bodemplaat komen zodat de lippen hier geen last van kunnen krijgen. In princiepe heeft het paard op deze specifieke plaatsen geen last van de tyrips aan de binnenkant. Blijf echter wel regelmaltig controleren op eventuele plekjes.

Dit truckje is natuurlijk ook toepasbaar bij de rubber inlegplaten al is de kans dat die platen los komen heel erg klein.​

AS das pferd lederen graasmaskerAS das Pferd leren graasmasker

Vit E - juist in januari!

Veel paarden krijgen in de winter geen gras of ander vers groen ruwvoer. Gemiddeld slaat een paard voor ongeveer vier maanden aan vit E op. Als je paard in oktober van het gras af is gegaan kan het extra zinvol zijn om deze vitamine juist nu extra aan te vullen.

vit E olie voor paarden

Natuurlijk vit E paard

Meer informatie

Koop hem nu!

Vers van de drukker! Het nieuwe magazine van Vanuit Het Paard!

Magazine Huisvesting vanuit het paard

Bestel hem snel met introductie korting!

Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Verzending

 • Verzonden in 24-48u
 • Brievenbuspakket €4.99
 • Pakket NL vanaf €6.49
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Voor in de winter!

PerNaturam Wilde Bessen!

Voor extra vitamine C en vitale plantenstoffen!

Pernaturam wilde bessen voor vitamine C

 

Nieuw!

Coolstance Copra

Coolstance copra ook bij paardeerlijk nijmegen

 

Pferdgerecht - Futter Natur

Pferd Gerecht Futter Natur

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Corona-info

​Meer informatie

Te gast in de Paardenpodcast!

Interessante artikelen

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat graasmaskers geen negatief effect hebben op paardenwelzijn.

Lees artikel

Nieuwe blog!

Lees hier alles over graasmasker en wormbesmetting!

Lees artikel​​

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss