Duurzaam PaardEerlijk: dit is hoe wij omgaan met groen!

Wij vinden het erg belangrijk om zo milieubewust en duurzaam mogelijk te ondernemen en daarom evalueren geregeld wat we nog beter kunnen doen om zo ons steentje bij te dragen aan een verminderde belasting van het milieu. Hieronder lees je er alles over. Mocht je aanvullende ideeën hebben dan horen we het graag, alle tips om onze bedrijfsvoering duurzamer te maken zijn meer dan welkom!
 

100% biologisch afbreekbare verzendzakken

Sinds kort zijn we voor de verzending, van een deel van assortiment, overgestapt van kartonnen dozen naar 100% biologisch afbreekbare verzendzakken. Deze zakken nemen tijdens transport aanzienlijk minder ruimte in beslag (minder transportruimte = meer verpakkingen in één wagen = minder uitstoot per verpakking). Ook hebben we voor de verzending in een verzendzak geen opvulmateriaal en verpakkingstape meer nodig. Hiermee zorgt deze nieuwe verpakkingswijze voor volumereductie, efficiëntere verpakking & verzending, met als resultaat een verlaagde milieubelasting. Deze nieuwe verzendzakken zijn 100% biologisch afbreekbaar en zijn voor 50% gemaakt van gerecycled materiaal. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw producten beschadigen in deze nieuwe verzendverpakking. We versturen alleen producten die geschikt zijn voor verzending in een zak met deze nieuwe verzendwijze (bijvoorbeeld onze slowfeeders). Het biologisch afbreekproces van deze verzendzak wordt pas geactiveerd als de zakken zijn gebruikt en op de vuilstort terechtkomen waar het natuurlijke proces van licht en warmte het biologisch afbreekproces start.
 

BIO opvulchips

Bij kwetsbare bestellingen (bijvoorbeeld de hoefverzorgingsartikelen van Red Horse) doen we extra ons best om te zorgen dat deze zonder schade bij jou aan komen. Daarom versturen we kwetsbare artikelen in een kartonnen doos die is afgevuld met milieuvriendelijke BIO opvulchips, deze opvulchips zorgt voor een effectieve bescherming tegen schokken tijdens het transport. Deze opvulchips is gemaakt van zetmeel en is 100% biologisch afbreekbaar. Deze opvulchips zijn wateroplosbaar en door de natuurlijke oorsprong (zetmeel) kan je deze opvulchips met een gerust hart weggooien in de groene GFT afvalbak
 

Hergebruik verpakkingen en vulmateriaal van onze leveranciers

De verpakkingen waarin onze nieuwe voorraad wordt geleverd en de daarbij gebruikte vulmaterialen hergebruiken we zo veel als mogelijk. Het kan dus zijn dat je jouw bestelling ontvangt in een hergebruikte doos van een andere leverancier. Door dozen her te gebruiken wordt het verwerken van afvalkarton enorm teruggebracht. Naast de hierboven genoemde BIO opvulchips vullen we onze dozen ook af met ander vulmateriaal die we hergebruiken van onze leveranciers, denk hierbij aan noppenfolie, opvulpapier en luchtkussens.
 

Beperken van het aantal verzendbewegingen

We proberen het aantal retouren en verzendbewegingen tot een minimum te beperken. Omdat veel van onze producten een uitgebreide maatrange hebben is het volledig voorkomen van een omruiling niet mogelijk. We proberen het aantal verzendbewegingen zo veel als mogelijk te beperken door:

 • Persoonlijk maatadvies te geven (waar mogelijk mbv foto’s) via telefoon, mail, whatsapp of tijdens een graasmaskerconsult op locatie.
 • Verschillende productfotoboeken beschikbaar te maken, waarin we zo veel mogelijk foto’s (gemaakt door onze klanten) verzamelen van onze producten in gebruik bij verschillende rassen en type paarden. Bij de foto's vermelden we algemene gegevens zodat jij jouw paard en situatie kunt vergelijken en we zo de juiste maatkeuze eenvoudiger maken.
 • Het beschikbaar maken van een voordelig retour-etiket. Indien je, ondanks ons advies en het productfotoboek, twijfelt tussen twee of meer maten bestel dan alle maten in combinatie met ons voordelige retour-etiket. Dit zorgt ervoor dat er maar twee verzendbewegingen zijn (van PaardEerlijk naar jou en de onjuiste maten retour) in plaats van meerdere verzendbewegingen (1 maat bestellen, retourneren omdat deze niet past en wederom een andere maat toesturen (minimaal drie verzendbewegingen)), hiermee sparen we het milieu.
   

Wat doen we verder:

 • Bezorgrondes en consulten worden door ons gecombineerd en zo optimaal mogelijk gepland, waardoor we de te rijden kilometers zoveel mogelijk reduceren. Op deze manier kunnen we onze CO2 uitstoot zo laag mogelijk houden. Het kan hierdoor gebeuren dat je misschien een dag langer moet wachten op je bezorging omdat we niet eerder bij jou in de buurt zijn, maar uiteraard gebeurt dit altijd in overleg.
 • PaardEerlijk maakt gebruik van 100% groene energie.
 • Onze website wordt gehost bij TRUE. TRUE is partner van The Green Web Foundation, een partij die als doel heeft om internet volledig groen te maken. Dat wil zeggen dat de gebruikte energie afkomstig is uit duurzame bronnen.
 • We zijn overgestapt op DHL verzending ivm de opening van een nieuw innovatief landelijk DHL distributiecentrum vlak bij ons magazijn (DHL transporteert in onze regio deels met elektrisch aangedreven voertuigen!)
 • Onze pakbonnen worden gedrukt op gerecycled papier.
 • We maken gebruik van gerecyclede cartridges / toners.
 • We verzenden met inktvrije etiketten.
 • We verzenden bestellingen zo veel als mogelijk als brievenbuspakket, dit voorkomt dat de bezorger nog een keer terug moet komen als je niet aanwezig bent.
 • We verzenden sinds kort ook naar afhaalpunten bij jou in de buurt, ook dit voorkomt dat de bezorger nog een keer terug moet komen als je niet aanwezig bent.
 • Een deel van onze producten produceren we sinds kort zelf lokaal bij PaardEerlijk waardoor (internationaal) transport wordt verminderd.
 • Als wij zien dat onze leveranciers onnodig plastic (om)verpakkingen gebruiken bij hun leveringen, nemen we contact met hen op om hen te stimuleren om onnodige plastic verpakkingen te verminderen / vermijden.
 • PaardEerlijk maakt gebruik van duurzame relatiegeschenken/pennen van Greengiving
 • Helaas kunnen we niet alles hergebruiken, het afval dat wij overhouden voeren wij gescheiden af zodat alles op een zo groen mogelijke wijze wordt verwerkt.

 

 

 

 

 

 

Gratis verzending vanaf €100,-

Verzonden in 24-48u

Gratis verzending bij bestellingen binnen Nederland* vanaf €100,- en België vanaf €150,-

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Overige tarieven

 • Brievenbuspakket €5.49
 • Pakket NL vanaf €6.99
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Tips voor seizoensvoeding!

Met deze leuke jaarkalender van Paarden Plant wordt seizoensvoeren nog gemakkelijker! Met veel tips over geschikt eetbare planten en het aanleggen door het jaar heen!

Paard en plant jaarkalender

Meer informatie

Ondersteuning in het voorjaar

Met deze producten ondersteun je je paard optimaal in het voorjaar!

Bekijken!

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Meer informatie nodig?

antwoord op alle vragen over graasmaskers

Ga naar graasmasker.nl

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Storing op 'mijn account'

Er zijn wat problemen met 'mijn account' en hier wordt door de ontwikkelaar aan gewerkt. Problemen die je o.a. kunt tegenkomen:

 • Afrekenen lukt niet -> probeer als 'gast' af te rekenen, als het goed is lukt dat wel! Zo niet, bericht ons even!
 • Bestelhistiorie is niet zichtbaar.  -> Vraag ons om een verslag van eerdere bestellingen als je die info nodig hebt.

Excuus voor het ongemak en hopelijk komt er snel een oplossing voor.

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2024 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel