✻✻ Wij willen meer blije paarden!! Jij ook? ✻✻

16 Uur lang in een klein kamertje. Je krijgt een paar keer een kant en klaar maaltijd. Je kan staan, liggen of naar buiten kijken. Kijk hier wat Sascha daar van vindt; VIDEO

Dit is het leven van veel paarden. Dag in, dag uit. Als de kat van huis is, dansen de muizen. Dat is het spreekwoord. Maar in een gemiddelde paardenstal danst er helemaal niemand als de baasjes naar huis zijn (nouja, misschien dus de muizen ja..). Dan gaan de paarden 'lekker slapen' tot de volgende voerbeurt.

Wat duidelijk minder bekend is, is dat een paard maar ongeveer 4 uur slaap nodig heeft per dag. Ongeveer 2 uur diepe slaap en voor de rest is het vooral een beetje snoezen, of dommelen. Op zo'n manier dat als er iets gebeurd, het paard direct klaarwakker is om te kunnen inschatten of er gevlucht moet worden.

In de gemiddelde stal is er echter besloten dat het paard lekker veel rusttijd mag hebben in zijn eigen comfortabele stal, stilstaand of liggend (die 2 keuzes zijn er), met snuffelcontact met de buurman. 16 uur per dag is vrij normaal. Dat snuffelcontact is trouwens een regel die nog lang niet overal is doorgedrongen.

VideoHippisch wil in een hoge kwaliteit documentaire laten zien waarom deze traditie eigenlijk zo gek is. Dat er ontzettend veel voordelen zijn aan een paard de kans geven lekker buiten met andere paarden te leven. Te kunnen bewegen, spelen, kroelen en slapen op momenten die de kudde kiest.

Samen met experts op het gebied van huisvesting, gezondheid, beweging en gedrag willen we de mensen die nu nog vasthouden aan deze verouderde tradities enthousiasmeren om een verandering te gaan maken.

PaardEerlijk draagt deze educatieve documentaire een heel warm hart toe en onstersteunt dit nobele initiatief daarom als ambasadeur en sponsor. Samen met VideoHippisch zoeken we mensen met die dit initiatief ook een warm hart toe dragen en die, net als de 240 ambassadeurs, willen helpen deze productie mogelijk te maken. Kijk voor de hele promo video en meer informatie op deze website; https://onepercentclub.com/nl/projects/vanboxnaarbuiten
 

Dit zal er te zien zijn
Paarden zijn kuddedieren met behoefte aan veel sociaal contact en beweging. Velen van hen staan echter nog steeds een groot deel van de dag alleen in een box. In deze documentaire wil videohippisch op een positieve manier laten zien dat het ALTIJD mogelijk is om een paard buiten in een kudde te houden.

 • Hoe mooi zou het zijn als er meer paarden buiten in een kudde mogen leven?
 • Als paardenliefhebbers hun paard beter zouden begrijpen?
 • Als ze tot de conclusie komen dat dat beestje, dat nu misschien wel 16 uur per dag alleen in zijn stal staat, meer nodig heeft?

VideoHippisch wil een documentaire maken waarin we laten zien dat het mogelijk is om elk paard buiten in een kudde te houden in Nederland en België.

 1. Hoe woont het grootste deel van de paarden in Nederland en België? 
 2. Waarom houden we paarden eigenlijk in stallen?
 3. Hoe leeft een paard in het wild?
 4. Waarom zou je hun leefomgeving in het wild willen nabootsen?
 5. En, hoe werkt dat dan eigenlijk als je dat zelf wilt doen?

Daarbij wordt samengewerkt met experts op het gebied van fysieke en mentale gezondheid, stalhouders met ervaring in natuurlijke huisvesting en professionals op het gebied van paardenhuisvesting. Ze laten zien dat het niet meer nodig is een paard een groot deel van de dag in een box te houden.
 

Redenen om te doneren

 • Dit is een non-profit productie met als doel de verandering die gaande is op het gebied van paardenhuisvesting te versnellen en te versterken.
 • Op dit moment wordt het project ondersteund door 180 ambassadeurs uit Nederland en België met eigen paarden, paardenbedrijven of gewoon een hart voor paarden en de wens meer paarden uit hun stal te krijgen.
 • Doel is om de rest van paardenhoudend Nederland en België informeren, enthousiasmeren en aanzetten tot verandering.
 • Doel is dat de documentaire uiteindelijk vrij beschikbaar komt als naslagwerk voor paardeneigenaren die een verandering willen gaan maken.
 • Dit wil men bereiken door een hoge kwaliteit documentaire te produceren die op tv uitgezonden zou kunnen worden.
 • Het budget is zo laag mogelijk gehouden, Crewleden stellen onder andere hun apparatuur en montagestudio's gratis beschikbaar waardoor de apparatuurkosten erg laag zijn gebleven. Promotie wordt zoveel mogelijk gratis georganiseerd via social media, artikelen op paardenplatforms en persberichten. Het totaalbedrag is daarnaast laag gehouden door een crew samen te stellen van starters en ervaren krachten. Zo waarborgen ze de kwaliteit die nodig is.
 • Je kan bij je donatie allerlei leuke tegenprestaties selecteren! bijvoorbeeld een mooie slowfeeder van PaardEerlijk!

Doe mee, KLIK HIER en help deze documentaire te realiseren!

 

Gratis verzending vanaf €100,-

Verzonden in 24-48u

Gratis verzending bij bestellingen binnen Nederland* vanaf €100,- en België vanaf €150,-

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Overige tarieven

 • Brievenbuspakket €5.49
 • Pakket NL vanaf €6.99
 • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Tips voor seizoensvoeding!

Met deze leuke jaarkalender van Paarden Plant wordt seizoensvoeren nog gemakkelijker! Met veel tips over geschikt eetbare planten en het aanleggen door het jaar heen!

Paard en plant jaarkalender

Meer informatie

Ondersteuning in het voorjaar

Met deze producten ondersteun je je paard optimaal in het voorjaar!

Bekijken!

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Meer informatie nodig?

antwoord op alle vragen over graasmaskers

Ga naar graasmasker.nl

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Storing op 'mijn account'

Er zijn wat problemen met 'mijn account' en hier wordt door de ontwikkelaar aan gewerkt. Problemen die je o.a. kunt tegenkomen:

 • Afrekenen lukt niet -> probeer als 'gast' af te rekenen, als het goed is lukt dat wel! Zo niet, bericht ons even!
 • Bestelhistiorie is niet zichtbaar.  -> Vraag ons om een verslag van eerdere bestellingen als je die info nodig hebt.

Excuus voor het ongemak en hopelijk komt er snel een oplossing voor.

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2024 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel