Artimud - Red Horse (hoef-klei)

Artikelnummer: RH-AM-
Vorige Artikel 12 van 32 Volgende
€ 22,95 (inclusief btw)

Artimud - Red Horse (hoef-klei)

Artimud is een antimicrobiële klei welke gebruikt kan worden om ondiepe holtes en scheuren in hoeven te verzorgen, te beschermen en schimmels & bacteriën te elimineren. Artimud wordt onder andere toegepast bij ondiepe oppervlakkige scheuren, holtes en groeves in de hoef, schimmelinfecties, White line disease en rotstraal. 

Artimud is ontwikkeld omdat na veel praktijkervaring bleek dat Hoof-Stuff (een ander product van Red Horse Products) heel goed werkt in dieper holtes en scheuren in de hoef, maar niet goed bleef zitten zitten in de ondiepere scheuren en op het oppervlak van de hoef. Om die reden is Red Horse products een product gaan ontwikkelen dat veel beter blijft zitten op het oppervlak van de hoef en in de ondieper scheuren. Wat blijft er beter op de hoef zitten dan modder uit de weide… Red Horse products heeft dit effect goed bestudeerd en Artimud was geboren.

Artimud kan worden gerold, geperst, gekneed, uitgespreid en zo gevormd worden om goed op de plaatst te blijven. De actieve ingrediënten werken niet alleen om schadelijke schimmels en bacteriën te elimineren, maar ook de natuurlijke genezing en herstel van gezond weefsel te ondersteunen.

Gebruik i.c.m. plakhoefschoenen of pads

Indien je de hoef afsluit met een pad of een plakhoefschoen beschermt Artimud tegen het verweken en de bacteriële groei die de hoefzool kunnen aantasten.
Wij adviseren Artimud te gebruiken in ondiepere, meer open gaten/ scheuren en Hoof-Stuff in dieper, nauwere holtes.

Inhoud verpakking: 190ml of 500ml

Samenstelling

  • Groene Franse klei - Een antibacteriële klei die de Artimud de perfecte consistentie geeft.
  • Bioactieve honing - Zorgt voor een antibacterieel, antifungale (antischimmel) en antiseptische werking en zorgt daarnaast ook voor een goede, plakkerige consistentie waardoor het product extra goed blijft zitten.
  • Zink Oxide - een krachtig en niet schadelijk antibacterieel poeder
  • Eucalyptusolie - Heeft een zeer effectieve antifungale werking, daarnaast helpt deze essentiële olie bij het versterken van verzwakte hoefstructuren.

Alle ingrediënten in Artimud zijn toegevoegd vanwege hun antibacteriële/ antifungale werking of vanwege de consistentie waarmee ze ervoor zorgen dat Artimud langdurig en effectief blijft zitten.

Gebruik

  1. Verwijder vooraf zoveel mogelijk vuil en reinig de hoef met Sole Cleanse
  2. Artimud kan worden gerold, geperst, gekneed, uitgespreid en zo gevormd worden. Nadat Artimud in de juiste vorm is gekneed kan deze op de schoongemaakte hoef worden aangebracht. 

Wij adviseren Artimud te gebruiken in ondiepere, meer open gaten/ scheuren en Hoof-Stuff te gebruiken bij dieper, nauwere holtes.

Vragen
Bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen, we helpen graag!

Zomersluiting 5-28 augustus

In verband met vakantie zijn we gesloten van

5 tot en met 28 augustus. 

Meer informatie 

Let Op! Het is druk!

Het graasmasker seizoen is in volle gang. Door de enorme toeloop aan vragen, kan het soms even duren voor je antwoord op een appje of emailtje ontvangt. Ook telefonisch zijn we zeer beperkt bereikbaar ivm de aard van werkzaamheden. Indien je toch telefonisch contact opneemt vergeet dan niet het telefoonnummer te vermelden bij het inspreken van een voicemailbericht. 

Bedankt voor je begrip!

PS. Heb je vragen over het gebruik van een graasmasker? Check dan ook graasmasker.nl! Hier vind je heel veel informatie!

Nieuw!

AkaHorse spray van Per Naturam!

Een effectieve geurneutraliserende spray op natuurlijke basis!

Natuurijke vliegen spray voor paarden

Meer info

Verzending

  • Verzonden in 24-48u
  • Brievenbuspakket €4.99
  • Pakket NL vanaf €6.49
  • Pakket BE vanaf €9.99

Meer informatie

Gratis verzending vanaf €150,-

Nieuw; gratis verzending* bij bestellingen vanaf €150,-!

Gebruik kortingscode: 
gratisverzending

* Voorwaarden en uitsluitingen van toepassing

Meer informatie

Tip voor het weideseizoen!

 

Optimaliseer de spijsvertering!

Voor je paard weer van het gras gaat genieten is het fijn zijn spijsvertering optimaal te ondersteunen en alvast een zetje in de goede richting te geven. Met de Oost Pruisische kruiden van PerNaturam ondersteun je de enzumatisch vertering en helpt het bij de overgang naar meer jonger gras. Start ongeveer twee weken van te voren.

Meer informatie

De Paardenpodcast van Horse in Mind!

Over graasmaskers en slowfeeders!

 

Bij ons winkel je groen!

✓ Groene hosting
✓ Duurzaam verzonden
✓ Gerecyceld vulmateriaal

​Meer informatie

Winkelen bij PaardEerlijk

 

Ervaringsverhalen

Het verhaal van Marieke en d'Aly!
Al enige tijd maakt Marieke  zich zorgen om het steeds dikker worden van haar merrie. Maar nu gaat het steeds beter!

Lees artikel

© 2018 - 2022 PaardEerlijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Van 5 augustus tot en met 28 augustus zijn we tijdelijk gesloten. Uiteraard kan je in deze periode gewoon een bestelling plaatsen, houd er alleen rekening mee dat je pakketje later zal worden verzonden. Bestellingen geplaatst na donderdag 4 augustus 12:00 worden vanaf maandag 29 augustus verwerkt. Lees alle info op onze homepage onder het kopje 'Zomersluiting augustus'. Hartelijk bedankt voor jullie begrip!